Re'sen geçici görevlendirme iptal edilmedi

6111 sayılı Kanun, 2011 yılında Mecliste kabul edildi ve yasalaştı. Kanun ile 657'nin pek çok maddesinde değişiklik yapılmıştı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Re'sen geçici görevlendirme iptal edilmedi
6111 sayılı Kanun, 2011 yılında Mecliste kabul edildi ve yasalaştı. Kanun ile 657'nin pek çok maddesinde değişiklik yapılmıştı.

6111 sayılı Kanun için tıklayınız.

Yapılan değişiklilerin analizi için tıklayınız.

ANA MUHALEFET PARTİSİ İKİ DÜZENLEMENİN İPTALİNİ İSTEDİ

1- MÜSTEŞAR VE GENEL MÜDÜR ATANIRKEN, ÖZEL SEKTÖRDEKİ SÜRENİN TAMAMI SAYILACAK

2011 yılında yapılan yeni düzenleme, üst dereceli kadrolara yapılacak atamalarda özel sektördeki sürelkerin sayılması bağlamında, ikili bir ayrıma gitmiştir. Yapılan değişikliğe göre, müsteşar ve müsteşar yardımcıları ile en üst yönetici konumundaki genel müdür ve başkan kadrolarına yapılacak atamalarda, özel sektörde ve serbest olarak çalışılan sürelerinin tümünün hizmet süresinden sayılacaktır.

Ana Muhalefet partisi bu düzenlemenin iptalini istemiş, Anayasa Mahkemesi düzenlemenin Anayasa'ya uygun olduğuna karar vermiştir.

2- RE'SEN GEÇİCİ OLARAK KURUMLAR ARASI GÖREVLENDİRME

2011 yılında yapılan bir diğer düzenleme ise kurumlar arası geçici görevlendirmeydi. 657'nin ek 8. maddesinde kurumlararası geçici görevlendirmeye ilişkin hususlar hüküm altına alırken, maddenin 2. fıkrasıyla, Devlet Personel Başkanlığının görüşünün alınarak memurun başka bir kuruma altı aya kadar geçici görevlendirmesi düzenlenmiştir.

Bu düzenlemede, iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine götürülmüştür. Mahkeme, "Birinci fıkrada belirtilen hâller dışında memurlar, kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması hâlinde kurumlarınca, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında altı aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilir." şeklindeki düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin reddine karar vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber