Down sendromlu çocuklar, annelerini unutmadı

Gaziantep'teki down sendromlu çocuklar, Anneler Günü'ne özel sergi açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Down sendromlu çocuklar, annelerini unutmadı

SANKO Park'ta açılan sergide çocuklar, yaptıkları resimleri sergilemenin keyfini yaşadı. Sergiyi görmeye gelen vatandaşlarla ilgilenip, yaptıkları resimleri gösteren down sendromlu çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü Down-Up Projesi kapsamında eğitim gören 40 down sendromlu çocuk, aldıkları eğitimin sonucunda 5 ay boyunca çalışarak Anneler Günü'ne özel resim sergisi açtı. Anneleri için yaptıkları resimleri, annelere özel bir günde sergileyen down sendromlu çocuklar, annelerinin yüzlerini güldürdü.

Down-Up Projesi Koordinatörü Fatma Yılmaz, "Down-Up Projesi Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yılı aşkın bir süredir down sendromlu çocuklara yönelik gerçekleştirdiği bir eğitim projesidir. Bu proje kapsamında birçok sosyal etkinlikler yaptık. Bugün açtığımız sergi de bu etkinliklerden biriydi. Anneler Günü'nü atlamamak istedik. Çocuklar, anneleri için seçtiği en güzel resimleri yaptı. Burada sergiliyoruz. Annelerin yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi" dedi.

Down sendromlu çocuğu olan bir anne, serginin açılmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesi oğlum için çok iyi oldu. Oğlum 15 yaşında. Bu proje ile daha fazla sosyalleşti. Her yönden iyi oldu. Önceleri spor etkinliklerine katılmazdı ama şimdi daha sosyal oldu. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e çok teşekkür ederim. İyi ki var. Kendisinden devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Anneler, çocuklarının kendileri için yaptığı resimlerin önünde hatıra fotoğrafları çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber