Ekmek ve et ürünlerine 'katkısız' düzenleme

Ekmek içerisinde yer alan 17 katkı maddesine son vermeye hazırlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu konuda yeni bir yönetmelik hazırlıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetmeliğe uymayanlara cezai işlem uygulanacağını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ve et ürünlerinde de katkı maddelerinin kullanımının yasaklancağını dile getirdi. Ekmekte kullanılan katkı maddelerinin kaldırılmasına yönelik bir yönetmelik hazırladıklarını ve bu yönetmeliğin temmuz ayında yürürlüğe gireceğini belirten Eker, yeni düzenlemeye göre, ekmekte sadece buğday unu, maya, az miktarda tuz ve su bulunacağını kaydetti. .

UYMAYANA CEZA

Kepeği çok fazla alınmış undan ekmek yapıldığını, daha beyaz olsun diye beyazlatıcılar ile kıvam artırıcı birtakım katkı maddeleri konulduğunu dile getiren Eker, bu maddelerin uluslararası kuruluşların izin verdiği katkı maddeleri olduğunu ancak ekmeğin kalitesini ve lezzetini bozduğunu belirtti. Yönetmelik uygulamaya geçtiğinde tüm üreticilerin mevzuatı uygulaması gerektiğini söyleyen Eker, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

Ete Çin tuzu yasağı

Ekmekte yapılan uygulamanın benzerini et ve et ürünlerinde de yapmaya hazırlandıklarını belirten Eker, et ve et ürünlerinde nitrat, Çin tuzu gibi katkı maddeleri bulunduğunu, bunları yasaklayacaklarını belirtti. Daha sağlıklı ve kaliteli gıda maddeleri tüketmeye yönelik mevzuat hazırlandığını dile getiren Eker, bu düzenlemenin 1.5 ay içinde açıklanacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber