Emekler çöpe gitmedi

Esenyurt Belediyesi’nin 2005’te başlattığı projede liseliler sokak sokak dolaşarak vatandaşa çevre bilinci aşıladı. Üniversiteyi kazanan “Yeşil gençler” diplomayı alıp belediyenin kritik birimlerinde çalışmaya başladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağaç yaşken eğilir sözünü Esenyurt Belediyesi 2005'te başlatılan sosyal sorumluluk projesiyle doğruladı... Liseli gençleri kapsayan “Yeşiller” isimli proje kapsamında, liseli öğrenciler ailelerine katkı olsun diye 3 ay boyunca sokak sokak gezerek vatandaşa çevre bilincini aşıladı. Yeri geldi çöp topladılar, yeri geldi vatandaşa çöp toplama saatlerini söylediler. Okul harçlıklarını çıkaran 65 liseli kazandıkları üniversiteleri belediyenin bursuyla okudular. Üniversite eğitiminin ardından öğrenciler inşaat mühendisi, muhasebeci ve avukat oldu.

TEŞEKKÜR için gittikleri Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlubu gençlerin hepsini işe aldı. Kadıoğlu, “Gençler çok özverili ve içten çalışıyorlardı. Proje sonlanınca bağlantıyı koparmadık. Esenyurt'un sorunlarını bilen bu gençlerden istifade edebilmek için onları istihdam ettik. Baba-çocuk ilişkisiyle başarıya ulaştık” dedi

AKŞAM, dünün çevreci gençleri bugünün ise Esenyurtlulara hizmet veren personelini bir araya getirdi. İşte gençleri dönüştürme projesi:

Arkadaşlara özendim

Kader Bozkurt (Peyzaj Mimarı): Arkadaşlarım gibi yazın boş durmamak, aileme üç-beş kuruş gelir getirmek için projeye girdim. Üniversite hazırlıklarında belediyeden destek gördük. Başkan parayı bizden esirgemedi. Peyzaj mimarı oldum.

Asgari ücret aldık

Derya Çelebi Karahan (İnşaat Mühendisi): Aileme destek olmak için bu projeye dahil oldum. Asgari ücret ne kadarsa biz de 3 ay boyunca aynı parayı aldık.Mezun olduğumda teşekkür için belediyeye gittiğimde iş teklifi geldi.

Israr ettik başarı geldi

Perzat Aksu (Peyzaj Teknikeri) : Belirli bir eğitimden geçtik. Daha sonra yeşil tulumları giyerek bunları vatandaşlara anlattık. Bizimle dalga geçiyorlardı. Çocuk olduğumuz için bizi dikkate almak istemeyenler vardı. Israrlı olunca proje başarıya ulaştı. Şimdi Peyzaj Teknikeri olarak belediyede çalışıyorum. Dünün Yeşil gençleri olarak bugünün Yeşil Esenyurt'una hükmediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber