Mersin'de kapıya kaldırım şaşkınlığı

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kocahasanlı Beldesi'nde, Karayolu 5'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerince D-400 karayolunda başlatılan yol çalışmasında yapılan kaldırımın ev ve işyerlerinin önünü kapatması, ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de kapıya kaldırım şaşkınlığı

Erdemli'ye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kocahasanlı Beldesi'nde D-400 karayolunda Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü'nce bir süre önce yol yenileme ve kaldırım çalışması başlatıldı. Yol kenarına yapılan kaldırımlar, güzergah üzerinde yer alan ev ve işyerlerinin girişlerini kapattı. Vatandaşlar bu nedenle araçlarını bahçelerine alamazken, işyeri sahipleri de aynı sıkıntıyı yaşamaya başladı. Kapı önlerinde bir set oluşturan kaldırım yapımı, yöre halkının uyarılarına rağmen yapımı kısa sürede tamamlandı.

İlginç uygulama yol boyunca ev ile iş yerleri bulunanların büyük tepkisine yol açtı. Karayolu kenarında evi bulunan Mehmet Yalçın Kuyucu, "Karayolları yol çalışması yapıyor ama emniyet şeridi koymadan kaldırım yapıyor. Evimizin kapısına kaldırım yapıyor ve araçlarımızı ne çıkarabiliyoruz, ne de evin önüne getirebiliyoruz. Bu nasıl uygulama ve çalışmadır ki vatandaşı uğraştırıyorlar. Bahçemde bulunan aracımı dışarı çıkaramıyorum. Helikopterle mi? Çıkaracağım. Karayollarına bu konuda defalarca başvurduk. Ancak, kimse bizi dinlemiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Aynı bölgede otel işleten Hüseyin Ekşi işe müşterilerinin garip uygulama yüzünden aylardır iş yapamadığını dile getirerek, "Müşteri kapıya geliyor, kaldırım yüzünden aracını içeriye alamıyor. Bakıyor, yapacak bir şey yok, gaza basıp gidiyor. Bizi evimize, iş yerimize hapsetmeye kimin hakkı var? Bu nasıl bir uygulamadır? Projesi, planlaması yapılırken bu durum nasıl göz ardı edildi. Anlayabilmiş değilim. Trafik açısından son derece yoğun olan yolda bir emniyet şeridi dahi yok. Yetkililerin soruna el atarak çözüm üretmesini istiyoruz. Böyle giderse, otelimin kapısına kilit vuracağım" diye konuştu.

Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yapılan çalışmanın proje kapsamında olduğunu, söz konusu ev ve işyerlerinin önlerinin kaldırımlarla kapanmasının nedeninin İmar Planı'nda yol olarak görülmemesinden kaynaklandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber