Ankara'da 'göstericinin öldüğü iddiası' yalanlandı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı olaylarında bir göstericinin hayatını kaybettiği iddialarını yalanladı. Açıklamada, hastanın nöbet geçirmemesi amacıyla uyutulduğu bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da 'göstericinin öldüğü iddiası' yalanlandı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar kapsamında başkentte gerçekleşen eylemlerde yaralanarak tedavi altına alınan kişinin, beyin ölümü gerçekleştiğine dair haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, başkentte gösterilerde yaralanarak hastanede tedavi altına alınan bir kişide beyin ölümü gerçekleştiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastanın 04.06.2013 tarih ve saat 12.00 itibarıyla tekrarlanan tetkiklerinde, beyinde kan dolaşımı mevcut olup, spontan solunumu vardır. Vital bulguları stabil olarak devam etmektedir. Nöbet geçirmemesi amacıyla uyutulmakta ve sağlığına tekrar kavuşması için tıbbın tüm imkanları kullanılarak, konusunda uzman hekimlerimizin oluşturduğu bir heyet tarafından büyük ihtimam ve gayretleriyle hastamız hayatta tutulmaya devam edilmektedir. Haberlerde bahsedildiği gibi bir beyin ölümü gerçekleşmemiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber