Açık lise kayıtları başlıyor

Haber Giriş : 23 Ocak 2006 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Açık Lise Yönetmeliği ile getirilen yeni haklar sonrasında Açık Lise'ye yapılacak kayıtlar bugün başlıyor.

Açık Lise'ye, ilköğretim, meslek lisesi ve üniversite mezunları ile meslek liseleri ve üniversitelerin ara sınıflarından ayrılanlar başvurabilecek. Genel lisede okuyup da alanını değiştirmek isteyen öğrenciler de Açık Lise'ye kayıt yaptırabilecek. 3 Şubat'a kadar devam edecek kayıtlar için başvurular, il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri aracılığıyla internet üzerinden yapılacak.

Kayıt için adaylar Ziraat veya Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesinden Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü hesabına TC kimlik numarasını belirterek 60 YTL yatıracak. Yeni kayıt veya kayıt yenileme ücreti adı altında banka hesabına yanlış veya çift yatırılan ücretler gerekçesi ne olursa olsun iade edilmeyecek. İkinci dönem sınavları 27-28 Mayıs 2006 tarihlerinde yapılacak.

2006-2007 eğitim öğretim yılı birinci dönem kayıt yenileme işlemleri ise 17-28 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılacak. Halk eğitim merkezlerine teslim edilen kayıt başvuru evrakları Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'ne gönderilecek. Açık Lise'ye kaydı kabul edilen öğrencilere 31 Mart 2006 tarihinden itibaren kaydının kabul edildiğine dair Geri Bildirim Formu gönderilecek. Geri Bildirim Formu gelmeyen öğrenciler kayıt bilgilerini www.meb.gov.tr adresinden veya halk eğitim merkezlerinden öğrenebilecek.

Açık Lise Yönetmeliği'yle ilgili YÖK'ün yürütmeyi durdurma ve iptal başvurusu ise Danıştay'da görüşülüyor. Davayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı savunmasını verirken, mahkemenin önümüzdeki günlerde bir karar vermesi bekleniyor. Öte yandan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları adına askerî liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu öğrenci seçme sınavına başvurular, bugün başlıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber