Sağlık Bakanlığı-SSK sağlık tesislerinin ortak kullanım protokolü, yılbaşından itibaren Türkiye genelinde uygulanacak.

Haber Giriş : 18 Aralık 2003 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı-SSK sağlık tesislerinin ortak kullanım protokolü, yılbaşından itibaren Türkiye genelinde uygulanacak.

Ankara, İzmir, İstanbul, Yalova, Sivas, Rize, Bolu, Düzce, Sakarya, Bingöl ve Kocaeli illerinde uygulanan ortak kullanım, 1 Ocak 2004'ten itibaren Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Uygulamanın sorunsuz yürütülebilmesi için gerekli protokol metni ve genelgeler 70 ildeki tüm sağlık kuruluşlarına gönderildi.


Sağlık Bakanlığı-SSK Sağlık Tesislerinin Ortak Kullanım Protokolü

Sosyal Sigortalar Kurumu sağlık yardımlarından yararlandırılmakta olan hastaların muayene, tetkik, tahlil ve tedavisinin taraflarca belirlenen şartlar dahilinde Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinden temini ile, Sağlık Bakanlığı ve SSK'na ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının, tesis, sağlık insan gücü ve tıbbi teknoloji imkanlarının, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensupları, aktif devlet memurları ve yeşil kartlı hastalar için müşterek ve rantabl kullanımın sağlanması amacıyla hazırlanan protokol 01.07.2003 tarihinden itibaren ilk aşamada 6 ilde (Ankara, İzmir, İstanbul, Yalova, Sivas, Rize) işlerlik kazanmış olup, uygulamaya ilişkin esasları belirtir Genelge ve protokol ilgi (a) yazımız ile tüm Valiliklere duyurulmuştur. Söz konusu uygulamanın 5 ilde (Bolu, Düzce, Sakarya, Bingöl, Kocaeli) daha uygulanması hususunda ek protokol imzalanarak 01.09.2003 tarihinde işlerlik kazanmıştır.

Uygulama esaslarını ilişkin Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı ile Bakanlığımız tarafından ortaklaşa yayımlanan genelge ise Bakanlığımız web sayfasında (www.saglik.gov.tr) yer almaktadır.

Mevcut protokolün yeniden değerlendirilmesi sonucunda hazırlanan protokolün uygulanmasına ilinizde bulunan tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında 01.01.2004 tarihinde başlanacak olup, protokolün imzalanmasını müteakip konuya ilişkin uygulama Genelgesi Bakanlığımız web sayfasında (www.saglik.gov.tr) yayınlanacaktır. Konunun ilinizde bulunan hak sahiplerine duyurulması amacıyla, muhteviyatı yazımız ekinde gönderilen örneğe uygun olarak kurum içine asılmak üzere 50 x 70 cm büyüklüğünde afişler hazırlanması, ayrıca hastaların rahatça görebileceği ve okuyabileceği büyüklükte bez afişler hazırlanarak sağlık kurum ve kuruluşlarının dış girişlerine asılması hususunda gereğini rica ederim

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber