Kapıkule operasyonunda sona gelindi

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bulunan gümrüksüz satış mağazalarına (free shop) yönelik operasyonun ardından savcılık soruşturmayı tamamlama aşamasına geldi.

Operasyonda ele geçirilen özel ajandalardaki bilgilerden yola çıkan savcılık, iddianamesini bu hafta tamamlayacak.
Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bulunan free shop'lar aracılığıyla içki ve sigara kaçakçılığı yapıldığı yönündeki iddialar üzerine geçen yıl aralık ayında gerçekleştirilen operasyon sonrası adli soruşturma tamamlanma aşamasına geldi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında sahip, yönetici ve çalışanlarının bulunduğu 35 kişinin tutuklu olduğu operasyon sırasında ele geçirilen delilleri tek tek inceledi. Free shoplarda ve evlerde ele geçirilen bilgisayarların hard disklerinde bulunun bilgiler ışığında iddianame hazırlanıyor.

Polisin ele geçirdiği ajandalarda da yer alan bilgileri değerlendiren savcılık soruşturmasında Gümrük Müsteşarlığı müfettişlerinin hazırladığı rapordaki bilgilerden de yararlanılıyor. Gümrük Başmüfettişleri tarafından free shoplar ile ilgili hazırlanan raporda içki ve sigara kaçakçılığının tüm boyutlarının ortaya konulduğu ve sistemin nasıl çalıştığı ayrıntıları ile anlatılıyor.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber