Diplomasını babasının elinden aldı

Atlasjet Hava Yolları tarafından Haziran 2011 yılında kurulan Atlantik Uçuş Okulu (AFA) ilk mezunlarını verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diplomasını babasının elinden aldı

AFA) ilk mezunlarını verdi. Mezunlar arasında yer alan Yağız Demirelli'nin diplomasını ve pilot bröverini Atlasjet'te pilot olan babası Mahmut Demirelli verdi.

Atlantik Uçuş Okulu (AFA)'ndan mezun olan mezun olan 10 pilot, Sheraton Otel Ataköy'de düzenlenen bir törenle diplomalarını aldılar. Diploma törenine Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ve Atlasjet CEO'su Orhan Çoşkun'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Okulu birincilikle bitiren pilot Sinan Baran Atlantik Uçuş Okulu birinci dönem bröverisini kütüğe çaktı.

BABA PİLOTUN MUTLU ANI

Oğlu Yağız Demirelli'nin diplomasını ve bröverini veren Atlasjet Hava Yolları'nda pilot olan Mahmut Demirelli kendisini için çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Mahmut Demirelli, "Ben 40 seneden beri uçuyorum. Kırk sene önce babam vefat ettiği için benim brövemi annem takmıştı. Şimdi de oğlumun bröverini takmak bana nasip oldu. Bundan çok mutmluyum. Hiç heyecanlanmayacağımı zannettim ama podyumda çok heyecanlandım. Pilotluk ayrı bir meslektir bunun onurunu ancak uçanlar anlar" diyerek duygularını dile getirdi.

BÜYÜME DEVAM EDERKEN, PİLOT İHTİYACI ARTIYOR

Diploma töreninde bir konuşma yapan Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, "Sivil havacılığın dünyada büyümesi yüzde 3 civarındayken bu rakam Türkiye'de yüzde 8'lerde. Büyüme hızla devam ediyor" dedi. Ersoy, "Büyüme devam ettikçe sektörün pilot ihtiyacı hızla artıyor. Bu yüzden iki yıl önce kendi pilotlarımızı yetiştirme kararı aldık ve bunu çok hızlı bir şekilde uygulamaya koyduk. Bugün verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu şimdi görüyoruz" dedi.

İKİNCİ PİLOT OLARAK İŞE BAŞLAYACAKLAR

Atlantik Uçuş Okulu'nda 800 saatin üzerinde teorik ve 200 saatin üzerindeki pratik eğitimin ardından başarıyla mezun olan 10 pilot, tip eğitimlerinin ardından Atlasjet'in Airbus 320 filosunda ikinci pilot olarak işe başlayacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber