Yol çilesine protesto

Erzurum'un Oltu İlçesi'ne bağlı 50 hane, 200 nüfuslu Beğendik Köyü'nde yaşayanlar, 200 metrelik yol yapımını gerçekleştirmeyen Özel İdare'yi yola yatarak protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yol çilesine protesto

Erzurum'un Oltu İlçesi'ne bağlı 50 hane, 200 nüfuslu Beğendik Köyü'nde yaşayanlar, 200 metrelik yol yapımını gerçekleştirmeyen Özel İdare'yi yola yatarak protesto etti. Oltu'ya 30 kilometre uzaklıktaki Beğendik köylüleri, yol çilesinin bitmesi için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. Köy halkından İrfan Kaya, "Köyümüz ilçeye 30 kilometre uzaklıkta. Yolumuzun büyük bir bölümü stabilize. İki yıl önce yolun bir kısmını yaptılar. Ancak 13 haneye giden 200 metrelik yolu yarım bırakıp gittiler. Evimize bir şey götürmek gerektiğinde anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geliyor. Çünkü bu yolda traktörden başkası gitmiyor. Devlet 200 metrelik yolu bize çok mu görüyor? Tek umudumuz yaklaşan seçimler. Belki köye oy için gelen siyasetçiler yolumuzu yaptırır" dedi.

Yol için verdikleri mücadeleyi duyurmak için yola uzanarak Özel İdare'yi protesto eden köylüler, yolun yapılmadığı takdirde seçimleri de protesto edebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber