Ayto'dan satıcı hakları semineri

Aydın Ticaret Odası'nda mobilya ve ağaç ürünleri ticaretinden kayıtlı üyelerin kayıtlı olduğu 10. Meslek Komitesi üyelerinin talebi üzerine perakende satışlarda tüketici haklarına karşılık satıcı hakları konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayto'dan satıcı hakları semineri

Aydın Ticaret Odası'nda mobilya ve ağaç ürünleri ticaretinden kayıtlı üyelerin kayıtlı olduğu 10. Meslek Komitesi üyelerinin talebi üzerine perakende satışlarda tüketici haklarına karşılık satıcı hakları konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kemal Yüce, Meclis Üyeleri Şenol Bakış ve Ömer Erdem, 10. Meslek Komitesi üyeleri ve Oda üyeleri katıldı.

Aydın Ticaret Odası Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Gümrük Ticaret İl Müdürlüğü'nden Hasan Gülay ve Nurhayat Sağıt Aydın Ticaret Odası Hukuk Müşaviri Av. Himmet Pehlivan konuşmacı olarak yer aldı.

Aydın Ticaret Odası Meclis Üyesi Şenol Bakış yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek "10. Meslek komitesi olarak sektörel etkileşime çok önem veriyor, sizlerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu toplantımızda sizlerden gelen taleple hepimizin karşılaşabileceği durumlarla ilgili olarak bilgi alacağız." dedi.

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken,"Tüketici Hakları evrensel haklar arasındadır demek mümkündür. Hepimiz birer tüketiciyiz lakin bir meslek kuruluşu olarak Odamız üyelerinin ürünlerini son tüketiciye pazarlarken ve satış sonrasında yasa çerçevesinde bilgi eksikliklerini tamamlamak amacıyla komitemizin talebi üzerine bu toplantıyı düzenledik" dedi.

4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Hükümleri çerçevesinde satıcıya düşen yükümlülükler hakkında bilgi veren Gümrük Ticaret İl Müdürlüğü yetkilisi Hasan Gülay ve Nurhayat Sağıt AYTO üyelerine satış öncesi ve satış sonrasında dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. AYTO Hukuk Danışmanı Himmet Pehlivan satış öncesi ve satış sonrasında karşılaşılan durumlarda yapılması gerekenler ile ilgili olarak AYTO üyelerinin sorularını yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber