Unakıtan Galataport'un iptalini onayladı

Haber Giriş : 03 Şubat 2006 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrailli Ofer ve 49 yıllığına yayılan ödeme takvimi ile gündeme gelen ve Danıştay'ın iptal ettiği Galataport ihalesi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından da iptal edildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport ihalesiyle ilgili iptal kararını onayladığını açıkladı. Unakıtan, temel atma törenleri için bulunduğu Kayseri'de, NTV'nin sorularını yanıtlarken, Danıştay'ın kararı doğrultusunda bu yönde bir karar verdiklerini, yeniden ihaleye çıkılacağını belirtti. Unakıtan, yeni ihale sürecinin de bugün itibarıyla başladığını vurguladı.

Danıştay 6. Dairesi, İstanbul Salıpazarı bölgesinde kruvaziyer yat limanı yapımına ilişkin imar planındaki değişiklikle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkili olmadığı gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu. Unakıtan bu arada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Tüpraş'ın yüzde 51 hissesinin blok satışına dönük İhale Komisyonu kararında yürütmeyi durdurması konusunda ise Danıştay'ın gerekçeli kararını beklediklerini, ondan sonra gerekli açıklamaların
yapılacağını tekrarladı.

GALATAPORT SİL BAŞTAN...

Galataport ihalesinde iptal kararı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından onaylanırken, karar Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) bildirildi. Alınan bilgiye göre, TDİ İhale Komisyonu'nun aldığı iptal kararı Özelleştirme İdaresi'ne bildirilirken, dün akşam itibariyle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından onaylandı ve ihale iptal olmuş oldu.Bu kararın, Özelleştirme İdaresi tarafından TDİ'ye bildirildiği de ifade ediliyor.

-YENİ İHALEYİ ÖİB YAPACAK-

Bu arada iptalle birlikte, Özelleştirme İdaresi'nin ihale
yapmasının önü açılırken, İdare'nin öncelikle yeniden imar planı
yapacağı belirtiliyor. Bunun ardından, yenilenen imar planına göre proje üzerinde çalışılacak ve yeni bir ihale yapılması gündeme gelecek.

NTV'nin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan şöyle konuştu:

Galataport ihalesi Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne geri gitmişti. Onlar da ihaleyi iptal etti. Şimdiki duruma bakılırsa Galataport ihalesi tamemen iptal edilmiş durumda...

Biz özelleştirmelerle ilgili çok geniş araştırmalar yapıyoruz. Bakıyorsunuz o öyle bir karar veriyor, bu böyle... Yargı konusunda da çelişkili kararlar veriliyor.. Diyorlar ki özelleştirmede eksiklikler var. Ben bunu kabul etmiyorum. Yargı içinde de farklı kararlar çıkıyor. Ama Yargı o konuda karar vermişyse bizim yapabilecek bir şeyimiz yok. Ama bunlar büyük özelleştirmeler. Bu özelleştirmelere bir sıkıntı düşerse 'herkes Türkiye'de özelleştirmeler yapılmıyor' diyecek... Biz zaten bu konuda geciktik. Burada kazanan da kaybeden de Türkiye oluyor. Tüpraş'ta aslında son ödeme tarihi 3 Şubat. Koç Grubu, bizden ek süre istedi. Ama bu sürenin sonuna kadar beklenecek diye bir şey yok."

Unakıtan mal varlığı ile ilgili de açıklama yaptı:

Sayın Baykal'ın beniz üzerime gelmesi herkes biliyor ki siyasi çıkar kavgasıdır. Baykal, anketlerin sonucunu bir açıklasın. Bazen arı sokmuş gibi bağırıyor.... Benim aldığım evlerde problem yok. Tabi bu konudakı dumanlar dağılacak. Baykal, bir müddet sonra oturacak yerine. Ama o halktan öyle bir cevap alıp yerinde oturacak ki birde kalkalayacak... Ev benim evim. Parasını Bayakl mı verdi? Gidin Beykoz'a her taraf kaçak, ruhsatsız... Benim olduğum bölgenin planları yapılmamışsa ben mi suçluyum? Bu suç mu?... Kemal Abi ile bu kadar uğraşmayın... Benim oturduğum ev sit alanı ise ben ne yapayım, Ben aldıktan sonra Sit alanı oldu. Şu anda evim yıkılıyor. Ben yıkmaya üç ay öncesinden başladım. Benimle hiç kimse uğraşmasın.b Ben onalar büyük gelirim...

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber