YURTKUR'a 'En Büyük Wi-Fi Altyapı Projesi' sertifikası

YURTKUR'a, dünyaca tanınan çok uluslu ağ teknolojileri şirketi CISCO tarafından "Yurdum Evim Ücretsiz İnternetim Projesi" kapsamında "Türkiye'nin En Büyük Wi-Fi Altyapı Projesi" sertifikası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 14:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
YURTKUR'a 'En Büyük Wi-Fi Altyapı Projesi' sertifikası

YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan, Genel Müdürlük binasında yapılan törende, Kurum olarak ailesinden uzakta, yurtlarda barınan öğrencilere aile sıcaklığında bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini ifade tti.

Öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca çağın en temel ihtiyacı olan internete yurt odalarında da süratli, güvenli ve kesintisiz bağlanmaları için çalışma yürüttüklerini dile getiren Kaymakcan, 345 yurtta 310 bin öğrenciye 6 ay gibi bir sürede ücretsiz internet hizmeti sunduklarını anlattı.

Kaymakcan, "Bununla beraber yurtlarımızda barındığı halde ekonomik durumu sebebiyle bilgisayar ya da internet erişimli akıllı telefona sahip olmayan öğrencilerimizin de bu hizmetten faydalanmasına yönelik çalışmalar yürütmekteyiz" dedi.

CISCO Firması Yönetim Kurulu Üyesi Duncan Mitchell de YURTKUR'a, 310 bin öğrenciye internete erişim sağlayarak daha hızlı öğrenme imkanları sunduğu ve yenilikçi bu projeye ön ayak olduğunu için bu plaketi verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Mitchell, Kaymakcan'a "En Büyük Wi-Fi Altyapı Projesi" sertifikasını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber