Çelik: Ağustos ayında 10 bin öğretmen daha atayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2006 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağustos 2006'da 10 bin kadrolu öğretmen daha atayacaklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullara, 19 bin 424 kadrolu, 3 bin 154 sözleşmeli öğretmen atadı.

Öğretmen atamaları dolayısıyla, baştan sona yenilenerek birkaç gün önce hizmete açılan Kızılay'daki merkez binada bulunan Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Çelik, başvuruların internet üzerinden gerçekleştirildiğini, atama sonuçlarının internetten öğrenilebildiğini, işlemlerin 7 gün 24 saat her an yapılabildiğini kaydeden Çelik, internet ortamında bir forum oluşturulduğunu, adayların her türlü sorularının yanıtlandığını ifade etti.

Çelik, öğretmenlerle ilgili yeni çalışmalarına da değindi.

Bugünkü atamalardan başka, bu yıl mezun olacaklar için de atama yapacaklarını belirten Çelik, bu çerçevede Ağustos 2006'da 10 bin öğretmenin daha kadrolu olarak alınacağını bildirdi.

Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirdiklerini kaydeden Çelik, bu çerçevede, zorunlu hizmet bölgelerinin ilçe bazında tespit edildiği yeni düzenlemenin kısa bir süre sonra yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Zorunlu hizmet kavramının genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki geri kalmış yöreler için geçerli olduğuna işaret eden Çelik, "Zorunlu hizmet bölgeleri il bazında tespit ediliyordu. Buralara mahrumiyet bölgeleri deniliyordu. Mahrumiyet kelimesini artık Türkiye'nin gündeminden çıkarmak istiyoruz. Zorunlu hizmet bölgelerini artık ilçeler bazında tasnife tabi tutuyoruz"dedi.

Çelik, halen sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin 10 ay için ücret karşılığı çalıştıklarına işaret ederek, bu öğretmenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-c maddesine göre atandıklarını belirtti. Çelik, bu öğretmenlerin aynı kanunun 4-b kapsamına alınması ve bu doğrultuda 12 ay boyunca görev yaparak ücret alabilmeleri için Maliye Bakanlığı ile çalıştıklarını bildirdi.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine de değinen Çelik, "Bakanlar Kurulumuz tarafından öğretmenlerimize ödenecek ek ders ücretleri 5 YTL olarak tespit edilmiştir" dedi.

Öğretmenlerin şu anda saat başına 3.5 YTL civarında ücret aldıklarını belirten Çelik, yüzde 40'a yakın bir artış gerçekleştirildiğini, ek ders ücretlerinin enflasyonun 8 katı artırıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber