Kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Asiye'nin yüzü gülüyor

ARDAHAN'ın Posof İlçesi'ne bağlı Gümüşkavak Köyü yakınında kaybolduktan 3 gün sonra ormanlık alanda uyurken bulunan 4 yaşındaki Asiye Nur Dülger'in Ardahan Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Asiye'nin yüzü gülüyor

Opr. Dr. Gökhan Demiral, "Asiye, üç gün aç ve susuz olumsuz hava koşullarında dışarıda kalmış. Bu nedenle soğuk algınlığı, açlık ve susuzluğa bağlı tedavi edilebilir sağlık problemleri mevcut. Şu an beslenmesi gayet iyi. 3- 4 gün gözetim altında tutulacak" dedi. Çocuğunu bulanların kendisine dünyaları bağışladığını belirten baba Şehettin Dülger ise "Konuşma güçlüğü çeken kızım neler yaşadığını anlatamıyor. Doktorların ve hemşirelerin maskotu haline geldi. Yüzü hep gülüyor" diye konuştu.

Ardahan'ın Posof İlçesi'ne bağlı Gümüşkavak Köyü'nde oturan Ümmühan- Şehettin Dülger çifti, geçen cumartesi sabahı, tek çocukları olan konuşma güçlüğü çeken kızları Asiye Nur Dülger'i komşularına bırakarak tarlaya gitti. Evdeki kadın çocuğunu emzirmeye gittiği sırada evin bahçesinde oynayan Asiye Nur, saat 10.30 sıralarında kayboldu. Yapılan tüm aramalara rağmen Asiye Nur Dülger bulunamadı. Küçük kızın bulunması için Erzurum AKUT, Ardahan AFAD, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve köylüler karadan, Ağrı'dan gelen askeri helikopter de havadan arama çalışmalarına başladı. Çalışmaların üçüncü gününde dün, minik Asiye köye 3 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda uyurken bulundu.

AÇLIK VE SUSUZLUK HIRPALAMIŞ

Ümitlerin kaybolduğu anda bulunan Asiye Nur Dülger, başta ailesi olmak üzere arama ekibi ve köylüleri sevince boğdu. Kaldırıldığı Ardahan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Dülger'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ardahan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Gökhan Demiral, "Asiye, üç gün boyunca aç ve susuz olumsuz hava koşullarında dışarıda kalmış. Bu nedenle soğuk algınlığı, enfeksiyonla birlikte açlık ve susuzluğa bağlı olarak tedavi edilebilir sağlık problemleri mevcut. Asiye 3- 4 gün gözetim altında tutulacak. Kan değerlerine ve tahlillerine baktığımızda 3 gün boyunca hiçbir şey yemediğini tahmin ediyoruz. Şu an beslenmesi gayet iyi ve kendi kendine beslenebiliyor. Ancak şunu söyleyebiliriz ki açlık ve susuzluk çocuğu bayağı hırpalamış" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber