Maliye Bakanlığı, öğrenim ve katkı kredisi alacakları için harekete geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2006 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alan, ancak geri ödemeyen toplam 10 bin kişi hakkında icra takibatı başlatıldı. Borçluların adreslerini tek tek belirleyen Vergi Daireleri, ödemelerin en kısa sürede yapılması için ilgili şahıslara uyarı pusulası gönderdi. Ödemeyenler hakkında ise icra takibi başlatılacağı belirtildi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, konuyla ilgili Başbakana mektup gönderdiklerini, öğrenim ve katkı kredisi borçlarının affedilmesi talebinde bulunduklarını söyledi. Avcı, borçlarını ödeyemedikleri için haklarında icra takibi başlatılan 255 bin üniversite mezununun öğrenim ve katkı kredisi toplam borç miktarının faiziyle birlikte 81 trilyon lira olduğunu belirterek, "Bu para ülke borçlarına ödediğimiz günlük faizin karşılığına denk gelmektedir. İş bulamadıkları için borçlarını ödeyemeyen bu gençlerin borçlarının ya 10 yıl ertelenmesi ya da affedilmesi gerekir" dedi.

Öğrencilerin aldıkları kredinin geri ödemesinin 2 yıl sonra başlamasının ve ödeme süresinin 2 yılla sınırlı olmasının ülke gerçekleriyle örtüşmediğini ileri süren Avcı, "Üniversite mezunu işsizimiz 2.5 milyonu geçmiştir. Ülkemizde gençlerin üniversiteyi bitirir bitirmez iş bulması mümkün değildir. Parasızlıktan dolayı borcunu ödeyemeyen fakir halk çocuklarının kredi borçlarını, haciz yoluyla, korkutarak alma yoluna gidilmemelidir. İşsizlikten, parasızlıktan dolayı bunalmış, adeta hayata küsmüş gençlerimiz ve aileleri haciz kıskacından kurtarmalıdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber