Rektörü eleştirdiği için kademe ilerlemesi üç yıl durduruldu

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi Disiplin Kurulu, aynı zamanda Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı olan öğretim görevlisi Dr. Selçuk Özdağ'a, üç yıl süreyle kademe ilerlememe cezası verdi.

Dr. Özdağ, çete kurmak ve ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'a destek için ?Muğla Üniversitesi olarak Yücel Aşkın'ın yanındayız.? şeklinde açıklama yapan Rektör Şener Oktik'i eleştirmişti. Rektörün üniversitedeki uygulamalarını da eleştiren Selçuk Özdağ, ?Şener Oktik, önce kendi öğretim üyesine karşı adaletli olsun. Rektörler üniversiteleri korku imparatorluğu haline getirdi, kendileri de korkulan imparator oldu.? şeklinde açıklama yapmıştı. Disiplin Kurulu, amirine karşı küçük düşürücü ve aşağılayıcı fiil ve hareket yaptığı gerekçesiyle Özdağ'a üç yıl süreyle kademe ilerlememe cezası verdi. Oybirliğiyle alınan kararda, ?Bilimsel tartışma ve açıklamalar dışında yetkili olmadığı halde basına demeç verdiği gerekçesiyle üç yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiştir.? ifadeleri yer aldı.

Karara tepki gösteren Dr. Selçik Özdağ, söz konusu açıklamayı BBP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla yaptığını söyledi. İdari mahkemeye giderek hakkını arayacağını ifade eden Selçuk Özdağ, şu görüşü dile getirdi: ?Bütün belgeleri de milletvekillerine ve siyasi parti genel başkanlarına göndereceğim. Üniversitede öğretim görevlisi olmamın yanı sıra, bir partinin de genel başkan yardımcısıyım.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber