Trafik tescil şubesinden para çalan sanıklara 11'er yıl hapis

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğündeki kasadan 30 bin lira çaldıkları iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 11'er yıl hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Trafik tescil şubesinden para çalan sanıklara 11'er yıl hapis

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğündeki kasadan 30 bin lira çaldıkları iddiasıyla yargılanan 4 sanık, 11'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Yusuf S. (30), Mustafa Y. (37), Şerafettin A. (30) ve Abdullah Y. (30) ile taraf avukatları katıldı.

Son sözü sorular sanıklardan Şerafettin A, olay tarihinde paraya ihtiyacı olduğu için Mustafa Y. ile trafik tescil şubesinin arkasındaki yere gittiklerini anlattı. Kendisinin buradaki demir korkuluğu açtığını ifade eden Şerafettin A, "Mustafa içeri girdi. Kasayı çıkarmadan içeriden 20 bin lira aldığını söyledi. Bana 700 lira verdi" dedi.

Sanıklardan Mustafa Y. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben aracı vermiştim, olaya karıştıklarını duyunca paranın 15 bin lirasını aldım. Başka bir suçum yok" şeklinde ifade verdi. Diğer iki sanık da olaya karışan otomobile gün içinde binmeleri nedeniyle hırsızlık olayında adlarının geçtiğini savunarak, suçlamaları reddetti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "hırsızlık, kamu malına zarar verme ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçlarından sanıklara, 11'er yıl hapis cezası verdi. Ayrıca sanıklardan Mustafa Y'nin, daha önce işlediği bir suçtan dolayı aldığı ve ertelenen 4 yıl 12 ay olan cezasının da uygulanması istendi.

Konya'da 24 Mayıs'ta Trafik Tescil Şube Müdürlüğünün kapısını zorlayarak içeri giren hırsızlar, kesici aletle açtıkları şubedeki kasadan, 30 bin lirayı alarak kaçmıştı. Kasa hırsızlığından suç kaydı bulunan kişileri incelemeye alan polis, Yusuf S. (30), Mustafa Y. (37), Şerafettin A. (30) ve Abdullah Y'yi gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber