Konutta ikinci el durma noktasında...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2006 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cemlak Uluslararası Emlak Organizasyonu Genel Koordinatörü Cemal Mehmethanoğlu, birinci el emlak üretiminin artmasında görülen hızlı gelişmelerin, ikinci el emlak satışlarını ''durma noktasına getirdiğini'' öne sürdü.

Mehmethanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2005 yılında emlak fiyatlarının tavan yaptığını, yılın bitmesiyle ikinci el emlak satışlarının durduğunu ve fiyatların normal fiyatlara dönme sürecine girdiğini belirtti.

Türkiye'de ve İzmir'de büyük ve güçlü şirketlerin konut sektörüne girdiğini, bu çerçevede ciddi konut projelerinin gerçekleşmeye başladığını kaydeden Mehmethanoğlu, şöyle dedi:

''Bu projelerde depreme dayanıklılık belirleyici etken olmuştur. Yeni projelerin fiyatlarının makul olması, banka kredisi kullanmada uygunluk veya taksitle satış imkanı bulunması, halkımızı bu projelere yönlendirmiş, aynen otomobil piyasasında olduğu gibi ikinci el satışları durma noktasına gelmiş ve çoğunlukla birinci el ve depreme dayanıklı konutlara yönelinmiştir. Birinci el emlak üretiminin artmasında görülen hızlı gelişmeler, ikinci el emlak satışlarını durma noktasına getirmiştir.'' Mehmethanoğlu, ikinci el emlak piyasasında fiyatların önümüzdeki süreçte ''makul hale geleceğine'' ve satışların tekrar artacağına inandıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber