Muş milli eğitimin yönetici atama sonuçlarına tepki

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan komisyonun müdürlük mülakat sınavında "haksızlık" yaptığını savunan Eğitim-Sen üyeleri, eylem yaptı. Erol, zehir zemberek açıklamada bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş milli eğitimin yönetici atama sonuçlarına tepki

Eğitim-Sen Muş Şubesi üyesi bir grup öğretmen, okul müdürlüğü için yapılan mülakat sınavında "haksızlık" yapıldığını savunarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaparak, kararı protesto etti.

Eğitim-Sen Muş Şube Başkanı Necmi Erol başkanlığında ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile görüşmek isteyen öğretmenler, Tatlı'nın yerinde olmaması nedeni ile görüşmeyi gerçekleştiremedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın makam odası girişinde bir süre alkışlarla kararı protesto eden öğretmenler adına Necmi Erol, açıklamada bulundu.

Sınavda yüksek puan almalarına karşın, Eğitim-Sen üyelerine mülakat sınavında bilinçli olarak düşük puan verildiğini savunan Erol, müdür atamaları için yapılan mülakat sınavında sendikalarına üye olan adayların kasıtlı olarak başarısız gösterildiğini iddia etti.

EROL, ÇOK SERT KONUŞTU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonu tarafından alınan kararın haksız bir karar olduğunu ifade eden Necmi Erol, Vali, Milletvekilleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine seslendi.

Haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirten Erol, zaman zaman ses tonunun yükseldiği konuşmasında şunları kaydetti: "Bakanlığın gündemine getirmek için bütün kurumlara bu kanaati dağıtacağız. Bu bilgiyi bütün arkadaşlarımızın, Muş kamuoyunun ve eğitim camiasının gündemine getireceğiz ve dağıtacağız. Bu kurum bizim kurumumuzdur, biz bu kurumun personeliyiz. Bu kurum bize rağmen bu ilde eğitim öğretim yapamaz, eğer bunu iddia ediyorsa yanılıyor. Biz onlarca yıldır eğitim camiasındaki hiçbir arkadaşımızın hakkını, hukukunu hiç kimseye ezdirmedik, bundan sonra da buna müsaade etmeyiz. Bunu yapmaya niyeti olan varsa bilsin ki boğazında kalacak, boğazını sıkacağız, yapışacağız, boğazından alacağız, midesinden sökeceğiz. Her türlü yasal mevduat çerçevesinde hakkımızı sonuna kadar kullanacağız, itirazımızı yapacağız. Eğer bunlar olursa bunu kullanacağız, olmazsa her türlü meşru yöntemleri kullanarak bunu kabul etmediğimizi deklare edeceğiz."

"VALİ, HEPİMİZİN VALİSİDİR"

Vali Vedat Büyükersoy ve ilin Milletvekillerine yapılan "haksızlık"a müdahale konusunda çağrıda bulunan Erol, "İl milletvekillerine sesleniyoruz. İlin mülki amiri Sayın Vali, 'siz hepimizin Valisisiniz.' Hepimiz sizin personeliniziz. Bizim hakkımızı korumakla yükümlüsünüz. Eğer bunu yapamayacaksanız, burada valilik yapamazsınız! Hepimizin iradesini temsil eden il genel meclis üyeleri, onlara sesleniyorum: 'Bizim irademizi temsil ediyorsanız haklarımızı savunacaksınız!" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Vali Vedat Büyükersoy'un makamında olmaması nedeni ile ilgili vali yardımcısı ile görüşeceklerini ifade eden Erol, şikâyetlerini hem Vali Yardımcısına hem de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak ileteceklerini ifade etti.
Erol, Eğitim-Sen üyelerine rağmen bu ilde eğitim yapılamayacağını, onları dikkate almayan bir yönetim anlayışını reddettiklerini sözlerine ekledi.

Öğretmenler açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. Öte yandan Erol ve beraberindekiler İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini protesto ederken, bina içerisinde çalışan diğer kurum personelleri de açıklamayı büyük bir merakla takip etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber