9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne doğru

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, 12 Eylül'de başlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne doğru

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, 12 Eylül'de başlayacak.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, makamında düzenlediği basın toplantısında, festivalin 12-15 Eylül'de gerçekleştirileceğini söyledi.

İlçe ekonomisine katkı sağlayan festivalin, Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylar nedeniyle bu yıl kültürel ağırlıklı geçeceğini ifade eden Özden, şunları kaydetti:

"Festivali yapıp yapmama konusunda çok tereddüt yaşadık. Suriye'de ve Mısır'da yaşanan olaylar bizi ziyadesiyle üzdü. Orada insanlık dramı yaşanıyor. Onlara kayıtsız kalamazdık. İstişare ettiğimiz üretici arkadaşlarımız çok hazırlık yaptıklarını, festivalde kazandıkları parayla tarlada çalışan işçilerinin maaşlarını vereceklerini söylediler. Festivalden büyük beklentileri olduğunu ve bu festivalin yapılmasını istediler. Belki ilklerin yaşandığı festival olacak. Ürünlerimizin yanında hassasiyetlerimizin de duyarlıklarımızın da öne çıkacağı bir festival olacak."

Festivalin ilçenin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını ve festival süresince 6-7 bin ton turşu satmayı hedeflediklerini belirten Özden, "Festivalimiz 4 gün devam edecek. Festivalimizde konserlerin yanında, yarışmalar, gösteriler, kültürel ve yöresel ürün sergileri yer alacak. Ayrıca bu yıl 10 ülkeyi festivalimize davet ettik" diye konuştu.

Özden, toplantının ardından ilçedeki bir kreşin öğrencileriyle turşu kurdu. İlçede 40'a yakın turşu çeşidinin bulunduğunu anlatan Özden, yenidünya, karpuz, kozalak ve limon turşularıyla bu çeşidi artırdıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber