Yozgat'ta anız yangını fidanlık alanlara sıçradı

Yozgat’ta anız yangını, Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma sahasındaki fidanlık alana sıçradı. Yangında 200 dekarın üzerinde 3-4 yıllık çam fidanları zarar görürken, köylülere ait ağaçlar ve fidanlar da yandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta anız yangını fidanlık alanlara sıçradı

Yozgat'ta anız yangını, Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma sahasındaki fidanlık alana sıçradı. Yangında 200 dekarın üzerinde 3-4 yıllık çam fidanları zarar görürken, köylülere ait ağaçlar ve fidanlar da yandı.

Yozgat'ta saat 17.30 sıralarında çıkan anız yangını Türkmen Araplı, Divanlı, Güdülelmahacılı köylerine ait arazilerde etkili oldu. Yangında tarlada kalan ekin saplarının yanında meralar ve fidanlık alan olmak üzere yaklaşık bin dekar arazi yandı. Güdülelmahacılı köyünden bazı vatandaşlar, yangının Türkmenaraplı veya Divanlı köyünden çıktığını rüzgarın etkisiyle kendi köylerine kadar geldiğini söyledi.

İlyas Koç isimli vatandaş, Jandarmanın köylerinde yangın olduğuna dair anons yaptığını belirterek, “Traktörlerle yangına müdahale ettik ancak yeterli olmadı. Rüzgarın etkisiyle yangın çok genişledi. Köyümüze ait sığırlarda yangında kalmıştı onları kurtardık. İtfaiyeyi aradık, itfaiye yetkilileri o yangına Orman İşletme Müdürlüğünün araçlarının müdahale edeceğini belirterek gelmediler. Yangında fidanlık alana sıçradı, tüm fidanlar yandı” dedi.

Yozgat Orman İşletme ekipleri yangına müdahale ederken, İl Özel İdare Müdürlüğüne ait iş makineleri de yangının söndürülmesine yardım etti. Daha sonra Yozgat Belediyesi İtfaiye aracı da yangın mahalline gelerek söndürme çalışmalarına katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber