13 Eylül 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda ziyaretinde bulunacak Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki'yi Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. (İstanbul/15.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Nikaragua Dışişleri Bakanı Samuel Santos Lopez'i kabul edecek. (TBMM/15.00)

3- AK Parti MKYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde toplanacak. 

 - Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen Demokratikleşme Paketini Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. (Ankara/14.30/17.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hilton Otel'de, Danimarka Bölge Büyükelçileri Toplantısı'na katılacak. (İstanbul/13.45)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Samuel Santos Lopez ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ı kabul edecek. (Ankara/09.30/11.00/11.45)

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu sözleşme imza törenine katılacak. (Mersin/11.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Macaristan'da

 - Çelik, Türk şehitliğini ziyaret edecek. (Budapeşte)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katılacak, valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

 - Eroğlu, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında fidan dikimi,  Malazgirt'te ağaçlandırma çalışmalarının başlatılması töreni ile MÜSİAD Muş temsilciliğinin açılışına katılacak, valilik, belediye ve partisinin il başkanlığına ziyarette bulunacak. (Bitlis/10.30-15.00/Muş/16.30-19.15)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerine düzenlenen  kimyasal silah saldırısı ile muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar ve yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- ABD ve Rusya heyetleri, İsviçre'nin Cenevre kentinde, Rusya'nın önerdiği Suriye'nin kimyasal silahlarının denetlenmesi planını görüşmeye devam edecek.

3- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ile anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri izleniyor.

- Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, "Şehitlerin Kanına Vefa" adı altında ülke genelinde cuma gösterileri düzenleyecek.  (Kahire/İskenderiye/Süveyş)

4- Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yapılacak.

 - Zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bir araya gelmesi bekleniyor. (Bişkek)

EKONOMİ

1- TÜİK, temmuz ayına ilişkin sanayi ciro endeksi ile perakende satış hacim endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çin'deki temasları kapsamında Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nin başkenti Yinçuan'daki Merkez Camisi'nde cuma namazı öncesi cemaate hitap edecek.

 - Görmez, özerk bölge valisini ziyaretinin ardından, Türk İslam Sanat Eserleri Sergisi'nin açılışına katılacak. (Yuçian)

2- Sakarya Zaferi'nin 92'nci yıl dönümü kapsamında Duatepe'de kutlama töreni düzenlenecek. (Ankara/14.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın ilk maçında Galatasaray ile Medical Park Antalyaspor, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek. (İstanbul/20.00)

2- Slovenya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ikinci tur E Grubu'nda Litvanya-Belçika, Ukrayna-Sırbistan, Fransa-Letonya maçlarıyla devam edilecek.  (Ljubljana/15.30-18.45-22.00)

3- İsviçre ve Almanya'da ortaklaşa düzenlenen Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'na Almanya'da Rusya-Sırbistan, Almanya-Belçika yarı final maçlarıyla devam edilecek.  (Berlin/18.00-21.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber