Sağlık Bakanlığının arşivi Belediyede!!

Haber Giriş : 01 Mart 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanlığı'nın arşivinin Altındağ Belediyesi'nde olduğu belirlendi. Bakanlık arşivinin belediyede bulunduğu Anavatan Partisi Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz'ün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sorduğu soruyla ortaya çıktı.

Tüysüz, ?Sağlık Bakanlığı'nın bazı birimlerinin belediye binasında hizmet verip vermediğini? öğrenmek istedi. Personel Genel Müdürlüğü Arşivi'nin, bilgi işlem, disiplin, gizli tezkiye birimlerinin Altındağ Belediyesi binasında bulunmasının gerekçesini soran Tüysüz, binanın fiziki koşullarını ve kira ödemesinin nasıl olduğunun cevabını da istedi. Personel Genel Müdürlüğü Arşiv Şubesi'nin 300 bin civarında personele ait özlük dosyalarının muhafaza edildiğini belirten Akdağ, ?Kapasite yetersizliği ve fiziki koşullardaki uygunsuzluk ve zaman zaman arşiv depolarının su baskınlarına maruz kalması, hem dosyaların muhafazasını hem de çalışanlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkilemekteydi? dedi.

Kirayı hastane ödüyor

Tüysüz'ün, ?Altındağ Belediyesi'nin borçlarının ödenmesi için mi bu birimler belediye binasına taşındı?? sorusuna da Akdağ, ? Altındağ Belediyesi'ne kira bedeli Ankara Numune ve Araştırma Hastanesi tarafından 2005 yılı bütçesinin kiralama gideri kaleminden ödenmektedir? cevabını verdi.

Akdağ, taşınılan bu birimler için kullanılan tüm malzemelerin Devlet Malzeme Ofisi'nden alındığını, ihtiyacın üzerinde bir alımın da söz konusu olmadığını bildirdi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber