Eğitimde özelleştirme adımlarından sözleşmeliye 'dur'...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2006 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK EĞİTİM-SEN, SÖZLEŞMELİ KÖLELİĞE 'DUR' DEDİ.

Sözleşmeli öğretmen alımı Danıştay'dan döndü. Danıştay 12. Dairesi, sendikamızın Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ''Kısmi zamanlı geçici öğreticilik'' konulu genelgesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davada, bakanlık genelgesini iptal etti.

Türk Eğitim-Sen yetkilileri konuyla ikgi olarak çeşitli açıklamalarda bulundu:

Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar yaptığı icraatlarıyla sürekli şimşekleri üzerine çekti. Bakanlık, ısrarla yanlışlığa dikkat çekmemize rağmen, öğretmenlik mesleğinin onurunu zedeleyerek; sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştirdi. Oysa sözleşmeli öğretmen alımı, adeta kölelik sistemini çağrıştırmaktadır. Hiçbir hak iddia edemeyen, güvencesi olmayan öğretmenleri bünyesinde çalıştıran Bakanlık, hukuka aykırı davranmaktadır.

Eğitimde özelleştirmeyi adım adım gerçekleştirmeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmen açığını gidermek ve maliyeti azaltmak için yaptığı bu çağ dışı uygulama hem çalışma barışını bozmakta hem de eğitimde kaliteyi düşürmektedir.

Yine Bakanlık, kendi yetiştirdiği öğretmenlere güvenmeyerek sınava tabi tutmakta ancak her nedense sözleşmeli öğretmen alımında sınav koşulu aramamaktadır. Bu da akıllara Milli Eğitim Bakanlığı yandaş kayırmacılığı mı yapıyor sorusunu getirmektedir. Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı, kendi yandaşlarını sözleşmeli öğretmen olarak kurumlara yerleştirerek, tribünlere oynamaktadır.

Ayrıca güvencesi olmadan çalıştırılan sözleşmeli öğretmenler, üç kuruş maaşa talim etmekte dolayısıyla ay sonunu zor getirmektedir. Bakanlık, kıt kanaat geçinen sözleşmeli öğretmenlere günün şartlarına uygun çalışma koşulları sunmamaktadır.

Kariyer mesleği olan öğretmenliği ayaklar altına alan ve binlerce öğretmeni atıl hale getiren bu uygulama, kaçak öğretmen çalıştırmanın diğer adıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber