Jandarmaya 'mali suçlarda denetim yetkisi' tepki çekti

Haber Giriş : 03 Mart 2006 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Genel Komutanlığı'nın şehir içinde operasyon yapma yetkisinin ardından ?mali suçlarda denetim yetkisi' istemesine milletvekilleri ve uzmanlar karşı çıktı

Herkes kendi işini yapsın


TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi eski Emniyet Müdürü AK Parti Yalova Milletvekili Şükrü Önder, jandarma ve polisin kendi yetki alanlarında asayişi sağlamakla görevli olduğunu belirterek bu talebe karşı çıktı. Önder, ?Mali denetim yapma yetkisi savcıların iznine tabidir. Bu uzmanlık isteyen bir konu. Mali denetim ne jandarmanın ne de polisin görevi değildir. Herkes kendi işini yapsın.? diye konuştu.

Uzun süre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Önder, savcının dışında gerektiğinde müfettişler ve MASAK'tan destek istenerek mali denetim yapıldığını belirtti. TBMM Adalet Komisyonu üyesi eski Cumhuriyet Başsavcısı Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise, ?Talep bir gelsin, bakarız.? dedi.

Kolluk güçlerinin mali inceleme yapamayacağını kaydeden Köylü, görev alanının farklı olduğunu belirtti. TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili Recep Özel, mali incelemelerin ancak savcı izniyle yapılacağını belirterek, ?Savcı, gerektiğinde uzmanlardan bilirkişi heyeti oluşturur. Denetim o şekilde yapılır.? ifadelerini kullandı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu üyesi Hüsrev Kutlu ise jandarmanın trafik kontrolü dahil tüm denetim yetkilerinin kaldırılması görüşünü savundu. Türk Ceza Kanunu'nun mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç ise jandarma ve polisin görev alanlarının tam olarak belirlenmemesi sebebiyle tartışmaların çıktığını söyledi. Özgenç, ?Mali denetim savcıların işidir.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber