Yenişehirli hafızlar taçlarını giydi

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde kız hafızlar törenle taç giydi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yenişehirli hafızlar taçlarını giydi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde kız hafızlar törenle taç giydi.

Yenişehir Müftülüğü'ne bağlı Ethem Paşa Kur'an Kursu'nda eğitim gören 4 genç kız, hafızlıklarını bitirerek taçlarını giydi. Bir düğün salonunda yapılan hafızlık merasimi, Kur'an-ı kerim tilaveti ile başladı.

Yenişehir Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, “Asr-ı saadetten günümüze milyonlarca hafız gelmiştir. Kıyamete kadar da hafızlarımız devam edecektir inşallah. Yenişehir olarak birkaç yıldan bu yana hafız yetiştirememenin üzüntüsünü yaşıyorduk. Ancak bu yıl Ethem Paşa Kur'an kursunda hafızlık eğitimi alan 7 kızımızdan 4'ü hafız olup diplomalarını aldı. Hafız olmak manevi olarak ulaşacağımız en yüksek mertebedir. Ancak hafız olmak sadece Kur'an'ı ezberlemek anlamına gelmemelidir. Mukaddes kitabımızın emrettiği gibi yaşayıp örnek olmak gerekir” dedi.

Bakır, geçen yıl 500 kadına Kur'an-ı kerim öğrettiklerini belirterek, “Bu yıl hedefimiz 1500 kardeşimize Kur'an öğretmektir. Yeni kursumuzun inşaatı da bitmek üzere. O zaman daha iyi eğitim verebileceğiz” diye konuştu.

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay da yaptığı konuşmada, hafız kızlara takılan taçların inşallah ahrette de takılacağını ifade ederek, “Hafızlığın çok önemi vardır. İsmail Hakkı Bursavi Hazretleri, tefsirinde hafızlığın önemini en güzel şekilde anlatıyor. Bir beldede insanlar azıtmış, dinden ve Kur'an'dan uzaklaşmış. Yüce Allah o kullarına azap vermek için meleklerine emretmiş. O anda o beldede bir sabi Kur'an öğrenip okumaya başlamış. O sabinin yüzü suyu hürmetine Allahü teala o beldedeki bütün kullarının azabını kaldırmış. İşte bundan da anlıyoruz ki, Kur'an okumak ve onu hıfzetmek çok önemlidir” dedi.

Yenişehir'de inşaatı devam eden Kur'an kursu inşaatını da gezdiğini belirten Ay, “Bursa'nın ilçelerinde en güzel Kur'an kursu Yenişehir'de. İnşallah bir an önce tamamlanıp hizmete girer” dedi.

Hafız kızlara çeşitli hediyeler, belge ve Yeşil Kur'an Kursu'nun hediye ettiği hafız sandıkları takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber