Göreve iade edilmek için 440 kilometre yolu bisikletiyle kat etti

BURSA'nın Gemlik İlçesi Belediye eski Başkanı CHP'li Fatih Mehmet Güler, 30 ay önce haksız yere görevden alındığını öne sürerek, uygulamayı protesto için bisikletle 440 kilometre yol katederek Ankara'ya geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Göreve iade edilmek için 440 kilometre yolu bisikletiyle kat etti

Güler, İçişleri Bakanlığı'nın kendisini hukuksuzca görevden aldığını öne sürerek, bu durumu protesto etmek için bisikletle Ankara'ya geldiğini söyledi. Güler, bisikletiyle geldiği CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile görüşerek, destek isterken şunları söyledi;

"Hakkımda hiç mahkumiyet kararı bulunmuyor, tutuklanmadım ve gözaltına alınmadım. Sonuçlanan davalardan da beraat ettim. Ancak bunlara rağmen yaklaşık 30 ay önce görevinden uzaklaştırıldım. Milletin iradesiyle göreve gelmiş bir belediye başkanına hakkındaki iddialar nedeniyle yapılan bu uygulamanın demokrasiye aykırı bir yaklaşımdır. Bu durumu protesto etmek için Gemlik'ten Ankara'ya bisikletle geldim. Aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da durumumu ve şikayetlerimi anlatan bir mektup yazdım."

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN YANINDAYIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının CHP'li belediyelere yönelik tavrını eleştirdi. Günaydın, şöyle konuştu:

"İktidar CHP'li belediyelerin önünü kesmek için haksız iddialarla yargı süreçleri başlattı. Yaklaşan yerel seçimlerle, 6 ay sonra bunların hepsinin hesabını iktidardan soracağız. Halkın iradesi diye bağıranların aslında halkın iradesine ne denli saygısız olduğu, o iradeyi arkadan dolanmak için her türlü kirli oyunun içinde olabildiğinin açık göstergesidir bu durum. Belediye başkanlarımızın yanındayız ve onlara her türlü desteği vereceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber