Milletvekilinin 'taşıdığı' tünel TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Dudullu Tüneli'nin, "AK Parti'li bir milletvekili ile ilçe başkanının girişimleri sonucu yıkılarak, 100 metre ileriye taşınacağını" yolundaki iddiaları sordu.

Şimşek, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, "Dudullu Tüneli'nin, partinize mensup İstanbul Milletvekili Ali İbiş ve partiniz Beykoz İlçe Başkanı Ahmet Batu'nun sahibi olduğu Hekimler Tıp Merkezi binasının önünden geçen yolu ikiye böldüğü gerekçesiyle, milletvekili ile ilçe başkanının girişimleri sonucu yıkılarak 100 metre ileriye taşınacağı iddiaları doğru mudur?" sorusunu yöneltti.

Bu "taşınmanın" kamuya maliyetinin açıklanmasını isteyen Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Tünelin projesi ne zaman hazırlanmış; inşaatına ne zaman başlanmış; şimdiye kadar ne kadar para harcanmıştır?

Projenin değiştirilmesi kamuya 5 trilyon ek yük getirecek olmasına rağmen, milletvekilinin ve ilçe başkanın özel kazançlarına zarar gelmesin diye girişimde bulunması, partinize mensup milletvekili, ilçe başkanı ve proje değiştiren yöneticilerin özel çıkarlara hizmet ettiklerinin bir göstergesi midir? Böylesine bir proje değişikliğini doğru buluyor musunuz?" CHP'li Şimşek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde ise bir gazetede, "Sürgün memura Alevilik sorusu" başlığı altında bazı iddialar ortaya atıldığını ifade etti.

Ankara Altındağ Belediyesi Müfettişi İsmail Balkan'ın Tiyatro Sanatçısı ve Altındağ Belediyesi memuru Nihat Mürşitpınar'a, "İfade ettiğiniz sol görüşlülük nedir; Alevilik nedir?" diye sorup sormadığının açıklanmasını isteyen Şimşek; "Bir kamu görevlisinin, bir başka kamu görevlisine ayrımcılık içeren böyle bir soru sorma yetkisi var mıdır?" dedi.

Berhan Şimşek, önergesinde, "Altındağ Belediye Başkanı hakkında ne gibi soruşturmalar açtınız; açmayı düşünüyor musunuz; açıldıysa sonuçları nelerdir?" sorularını yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber