25 Eylül 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 01:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Birleşmiş Milletler 68. Genel Kurulu

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM'de, "Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi" toplantılarına katılacak. Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz toplantıda Gül'e eşlik edecek.

- Gül, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor,  Hollanda Kraliçesi Maxima, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi  ile görüşecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yemen'in Dostları Grubu toplantısının yanı sıra Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya dışişleri bakanları arasında düzenlenen toplantıya katılacak.

- Bakan Davutoğlu Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler II. Gayriresmi  Dışişleri Bakanları Toplantısı ve G-8 Dönem Başkanı İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in ev sahipliğinde düzenlenen Deauville Partnership toplantısına iştirak edecek, AB Konseyi Başkanı Herman van Rompuy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın ev sahipliğindeki resepsiyonda Türkiye'yi temsil edecek

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Samoa ve BM tarafından düzenlenen 3. BM Gelişmekte Olan Ada Devletleri Konferansı Yüksek Düzeyli Çalışma Kahvaltısı'na katılacak.

- "Hazar Forumu-Avrupa'nın enerji güvenliğinin taahhüdü" konulu panel Waldorf Astoria Otel'de yapılacak. 

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı  düzenleyecek. Karacabey ilçesinde, Ulviye Matlı Fen Lisesi ile NSK Otomotiv  firmasının yeni fabrikasının açılış törenlerine katılacak Arınç, 150 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunacak ve AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yer alacak.

(Bursa/10.30-20.00) 

2- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Halk İradesine Darbe Karşısında Dünyanın İmtihanı Konferansı'na katılacak. 

(İstanbul/09.30)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Nick Haekkerup ile bakanlığın Ortaköy ofisinde görüşecek.

(İstanbul/12.30)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TODAİ yüksek lisans programları mezunlarının diploma töreni ve 2013-2014 akademik yılı öğretiminin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

(Ankara/10.00)

5- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk-Arap Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’na katılacak

(Mersin/10.30)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunu (Türk-İş) ziyaret edecek

(Ankara/11.00) 

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vanuatu Cumhuriyeti Tarım Bakanı David Tosul ile görüşecek.

(Ankara/14.00)

8- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı ile Yüreğir Kültür Merkezi'nin açılış törenlerine ve AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Adana/12.00-18.30) 

9- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkları arasındaki, "Ağaçlandırma Faaliyetlerinin Yürütülmesi" ve "Orman Üretim İşçilerinin Eğitimen Dair İşbirliği" protokollerinin imza törenine katılacak. Bakan Avcı, tören öncesinde Yemen Eğitim Bakanı Abdurrezzak el-Eşvel ile görüşecek.

(Ankara/15.00/10.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel Mostar'ı gezecek, Yerel Yönetimler Konferansı'na ve Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç'in verdiği akşam yemeğine katılacak.

(Bosna Hersek)

11- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Bilumum Madeni Eşya Sanatkarları Odalar Birliğini ziyaret edecek. 

(İstanbul/11.00) 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

(Şam/Halep/Beyrut) 

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın kapatılması kararının ardından, ülke genelinde düzenlenen gösteriler takip ediliyor.

(Kahire/İsmailiye) 

3- Kenya'da alışveriş merkezine düzenlenen saldırıya ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Nairobi/Mogadişu)

4- BM İnsan Hakları Konseyi 24. Oturumu çalışmaları çerçevesinde İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde, Suriye'de İnsan Hakları ve İnsanı Durum Konferansı düzenlenecek.

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda 28 karşılaşma yapılacak.

2- İslami Dayanışma Oyunları, Endonezya'da sürüyor.

(Palembang) 

3- Voleybol Bayanlar Türkiye Kupası'nda C Grubu maçları, Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu'nda başlayacak. İlk gün Sarıyer Belediyesi-Halkbank ve Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt-Nilüfer Belediyesi maçları yapılacak.

(Bursa/17.00/19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber