Yargı bağımsızlığının tartışıldığı bugünlerde, çarpıcı bir olay...

Haber Giriş : 09 Mart 2006 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Niyazi Aydın, bir sahtecilik davasında, daha duruşma devam ederken ve savunma yapılmadan mahkumiyet verdiği ortaya çıkınca davadan çekildi.

İSTANBUL 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen S.G. ve M.G'nin evrakta sahtecilikten yargılandığı davanın duruşması, adliye tarihinde eşine belki de hiç rastlanmayan bir olaya sahne oldu. Duruşmada söz alan sanık avukatı İhsan Paksoy, duruşmadan birkaç hafta önce, vekaletname örneği için, dava dosyasını incelediğini belirterek, şunları söyledi:

SAVUNMA YAPMADAN

"Dosyada, mahkeme başkanının, duruşmadan aylar önce davayla ilgili kararını verdiğini gösteren 3 sayfalık karar notlarına rastladım. Çünkü avukat ücreti, 2005 tarifesine göre yazılmıştı, kendi el yazısı olduğunu tahmin ettiğim karar notlarında başkan, heyetin diğer üyelerinin görüşlerini almamış, duruşma ve savunmalar yapılmadan kararını vermiştir. Mahkeme Başkanını reddediyoruz."

Avukatın bu çıkışıyla şaşkına dönen Mahkeme Başkanı Niyazi Aydın, reddi hakim dilekçesini ve 3 sayfalık el yazısı notları inceledikten sonra davadan çekildi. Bu karar, tutanaklara, reddedilen başkan tarafından, şöyle geçirildi ve duruşma ertelendi: "Daha önceden dosyanın hazırlandığı ve incelendiği, başkan tarafından hazırlandığı ileri sürülen notlar her ne kadar hazırlık niteliğinde iseler de verilecek kararın taraflarca saygı ile karşılanması gerektiği esası da gözönüne alınarak, Mahkeme Başkanı olarak bu davaya bakmaktan istinkaf ediyorum."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber