Vali yardıcısının hırsız isyanı

Haber Giriş : 10 Mart 2006 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de Emniyet'ten sorumlu Vali Yardımcısı Ateş'in evi, bir ay içinde iki kez soyuldu. Ateş, ?Can güvenliğim yok' diyerek tayin istedi. Vali Turhan ise yardımcısını teselli ederek dilekçeyi işleme koymadı...

PERİ bacaları ile ünlü Nevşehir, ardı ardına yaşanan iki hırsızlıkla başlayan bir skandalla gündeme geldi. Nevşehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş'in evi, 26 Ağustos 2005'de soyuldu. Meçhul hırsız, Bayındırlık İl Müdürlüğü lojmanında oturan Ateş'in evine balkondan girdi ve yatak odasında bulunan 3 bilezik, 2 altın yüzük, 1 pırlanta yüzük, 1 yüzük kolye, 2 gerdanlık ile 6 adet hediyelik altını çalıp kaçtı. Polis, evde parmak izi incelemesi yaptı.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Ateş Ailesi, ikinci soygunla sarsıldı. 26 Eylül 2005 günü hırsız ya da hırsızlar, geride bıraktıklarını alabilmek için geri geldi. Hırsızlar bu kez lojmanın kapısını levye ile zorlayarak içeri girdi. Evde bulunan 1 kamera, 2 cep telefonu, 1 altın bilezik ile bir yarım altın çalındı. Ateş, polise çalınan eşyalarının değerinin yaklaşık 2-2 bin 500 YTL olduğunu beyan etti. Polis, ikinci soygunla ilgili de teknik çalışma yürüttü.

Soygunlardan 15 gün öncesine kadar Emniyet ve Jandarma'dan sorumlu Vali Yardımcılığı görevini yürüten Ateş, Nevşehir Valisi Alaattin Turhan'a, ?Ailemle birlikte can güvenliğimden endişe duyuyorum. Emniyet can güvenliğimizi sağlayamıyor. Başka bir ile tayin edilmek istiyorum' diye dilekçe verdi. Vali Turhan ise yardımcısını teselli ederek, ?Moralini bozma, herşey yoluna girer. Polis en kısa sürede hırsızı yakalar' diyerek, dilekçeyi işleme koymadı.

İyi ki oğlum ve eşim evde değildi

Halen, Tarım, Bayındırlık ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı olan Ateş, Vali Turhan'a dilekçe verdiğini doğruladı. star'ın sorularını yanıtlayan Ateş, şunları söyledi: ?Her iki olayda evde olmayışımız bir şans. İyi ki ilkokula giden oğlum ile eşim evde değildi. Ya başlarına birşey gelseydi? Emniyet şu ana kadar bir bilgiye ulaşamadı. Ailece tedirgin olduk. Vali Bey'in dilekçemi işleme koymadığı doğrudur.'

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber