Yağmur uyarısı!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2006 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun batı kesimlerinin; cumartesi günü, Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü; İstanbul'un Avrupa yakası, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın ve, Muğla çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların etkili ve sürekli olması bekleniyor.

Lodosun batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Pazar günü; İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla,Denizli ve Antalya'da sağanak ve gökgürültülü sağnak yağışların etkili ve sürekli olması bekleniyor.

Lodosun batı kesimlerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Pazartesi günü; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla,Denizli, Antalya, Alanya ve Anamur çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların etkili ve sürekli olması bekleniyor.

Lodosun güneybatı kesimlerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Beklenen etkili ve sürekli sağanak yağışlar ile batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek lodosun neden olabileceği olumsuzluklara karşı (su baskını, taşkın, soba zehirlenmeleri ve deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.


Yurtta hava tahmini...

Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın doğu kesimlerde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde biraz artacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Az bulutlu (sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) 5

İstanbul: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde sisli (bu gece ve sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) 10

İzmir: Parçalı bulutlu (sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor) 13

Adana: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yarın il genelinde yağış beklenmiyor, rüzgar lodostan kuvvetli olarak esecek) 15

Antalya: Parçalı bulutlu (rüzgar bugün kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek) 15

Samsun: Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı (yarın il genelinde yağış beklenmiyor) 10

Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (yağışlar bugün il genelinde etkili olacak) 5

Erzurum: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

Diyarbakır: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 11 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber