ODÜ 2013-2014 akademik yılını açtı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) 2013-2014 akademik yılı Cumhuriyet Yerleşkesi'nde düzenlenen tören ile başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ODÜ 2013-2014 akademik yılını açtı

Ordu Üniversitesi akademik yılı açılış programı, yerleşke içerisindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç tarafından çelenk sunumu gerçekleştirirken, çelenk sunma programında üniversite dekanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunma programının ardından ODÜ Morfoloji Binası konferans salonunda program devam etti.

Buradaki programa Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer Buğur, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Bahattin Akkan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, daire müdürleri, kurum amirleri, üniversite dekanları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Morfoloji binasındaki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın açılış konuşması ile devam etti. Prof. Dr. Yarılgaç, yaptığı konuşmada, "Bu akademik yılın bilim insanlarına, tüm mensuplarımıza, bölgemize, ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Rektör Yarılgaç, Ordu Üniversitesi'nin 25 profesör, 28 doçent, 169 yardımcı doçent, 115 öğretim görevlisi, 16 okutma, 151 araştırma görevlisi ve 4 uzman ile ulusal değerlere bağlı, araştıran, sorgulayan, eleştiren, entelektüel, sorumluluk sahibi, mesleki anlamda donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedef edindiklerini belirtirken, "ODÜ sadece bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetleri ile değil Ordu ile bütünleşerek, bölge insanının ihtiyaçları doğrultusunda sorunlara çözüm üreten, yeni projeler geliştirebilen, değerli akademisyenlerinin her birine 2013-2014 akademik yılının ilk gününden koşulsuz çabanız, değerli özveriniz ve bilime sunacağınız katkılarınızdan dolayı teşekkürü borç bilirim" diye konuştu.

"ODÜ TÜRKİYE'NİN 81 İLİNDEN ÖĞRENCİSİ İLE GURUR VERİCİ BİR TABLOYA SAHİPTİR"

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ'de 81 ilden öğrencilerin olduğunu ifade ederken, "ODÜ, genç yaşında bilişim çağında donanımlı, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek gençler yetiştirmek amacı ile öncelikle mensuplarımıza ve bölge halkına ait bir kurum olarak ülke kalkınmasında ve bilim literatüründe etkin bir güç olma yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 96 aktif bölümü ile tercih edilen bir üniversite olan Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde bugün Türkiye'nin 81 ilinden öğrencisi ile gurur verici bir tabloya sahiptir. ODÜ 110 yurt dışı kontenjanı ile pek çok ülkeden öğrencilerin tercihi ile farklı bir evrensel boyut kazanmıştır" şeklinde konuştu.

"ISRARLA VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

"Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler, şehrinin bütün dinamikleriyle, gönül birliği içerisinde, Ordu Üniversitesi'nin başarıları yüceltmeye, ısrarla ve kararlılıkla devam edeceğiz" diyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Yeni akademik yılın öğretim üyelerimize, üniversite mensuplarımıza, öğrencilerimize başarı getirmesini temenni ederek, üniversitemizin açılış törenini onurlandıran siz konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Yarılgaç'ın ardından konuşan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, üniversiteye ve öğrencilere gerekli desteği her zaman vereceklerini söyledi.

VALİ ÇİFTÇİ'DEN DENİZ UYARISI

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise Ordu Üniversitesi'ne yeni gelen öğrencilere seslenirken, yüzme bilmeyenlere Karadeniz'de denize girmemeleri konusunda uyardı. Vali Çiftçi, konuşmasında şunları kaydetti: "Öğlecilerimize nereye geldiklerini anlatmayı arzu ediyorum. Karadeniz'in en güzel iline geldiniz. Denizinin, yaylalarının güzel, tarihinin olduğu, kültürünün de her alanda en üst düzeyde olduğu bir ile geldiniz. Hoş geldiniz. Buradaki akademik süreniz de buraya entegre olacaksınız. Buranın insanının sizi ne kadar sevdiğini zaman içerisinde göreceksiniz. Bende 4 aydır buradayım. Ben burada o misafirperverliği gördüm. Üniversite öğrencilerimizin en büyük sorunu, ev ve kalacak yer bulamıyorsunuz. Ama burada o sorunların olmadığını göreceksiniz. Kamu kurumlarına düşüne ne varsa biz hocamıza elimizden gelen katkıyı veriyoruz, vermeye çalışıyoruz. Buranın güzelliklerini tadarken denizde yüzme bilmiyorsanız yüzmeyin. O tehlikeden dolayı sizi ikaz edeyim. Bilim ile yakından ilgilenmenizi bunu yaparken özümsemenizi arzu ediyorum. Derslerde gördüğünüz alanları sahada uygulayın. Bölümlerinizden mezun olup 360 tane genci hocam mezun ettiği an işi alabilecek kapasitedeyiz. İşinizde hazır. Ordu'da 5 bin 700 kişinin çalışacağı işçi açığımız var. Yani 15 bin 500 öğrencinin yıllık 3 bini mezun oluyorsa bizim işçi ihtiyacımızı karşılamıyor. Tekrar bütün hocalarımıza, öğrencilerimize Allah'tan iyi bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından bir üst kadroya yükselen öğretim görevlilerine protokol mensupları tarafından cübbeleri giydirildi. Cübbe giyme töreninin ardından Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Doğan'in "Değişen Türkiye'de Bilim Kültür ve Gençlik" konulu açılış dersini yaptı.

Açılış dersinden sonra program kokteyl ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber