28 Şubat döneminde istifa etmek zorunda kalanlar unutuldu

28 Şubat döneminde atılan başörtülü memurlar için yasal düzenleme yapıldı. Ancak atılmamak için istifa etmek zorunda kalanlar, unutuldu...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
28 Şubat döneminde istifa etmek zorunda kalanlar unutuldu

Normal şartlarda kılık kıyafet hükümlerine uymama cezasının karşılığı 657 sayılı Kanunda "Uyarma" olarak düzenlenmiştir.

Ancak 28 Şubat döneminin olağanüstü şartlarında bu fiil, "kılık kıyafet hükümlerine uymamak" şeklinde değil de, "idolojik olarak kurumların huzur ve sükununu bozmak" fiili olarak değerlendirilmiştir. Bu fiilin karşılığı ise "memuriyetten çıkarma"dır.

İktidar partisi bugüne değin iki yasal düzenleme yaparak, bu mağduriyeti yaşayan bayan memurların sorunlarını çözmeye çalıştı.

Ancak, memuriyetten çıkarılacağını görerek istifa etmek zorunda kalanlar için düzenleme yapmayı unuttu.

Şuan bu durumda olan ve kamuya girmeye çalışan çok sayıda bayan memur bulunmaktadır.

Memurlar.net olarak şunu biliyoruz: Bunun mevzuat ayrımını yapmak çok zor. Çünkü kimin hangi nedenle istifa ettiğini bilmek neredeyse mümkün değil. Ama çıkarılacak bir Başbakanlık Genelgesiyle, o dönemde istifa etmek zorunda kalmış bayan memurların yeniden kamuya geri dönüşleri sırasında, kurumların gerekli kolaylığı sağlamasını talep etmek ve bu geri dönüşleri, istifa sonrası dönüşlerde aranan yüzde 2 kotasının dışında tutmak, sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber