Koncuk: Şubat ataması bizim için hayat memat meselesidir

Şayet şubat ayında atama yapılacağı açıklanmazsa, ocak ayında atama bekleyen öğretmenler ile büyük bir eylem yapacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koncuk: Şubat ataması bizim için hayat memat meselesidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmenlerle ilgili şubatta atama yapılacağı yönünde açıklama olmaması durumunda ocak ayında atama bekleyen öğretmenler ile büyük bir eylem yapacaklarını bildirdi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 350 bin öğretmenin atama beklediğini belirterek, bazı bölgelerde ve büyük şehirlerde sınıf mevcutlarının 60-70'e ulaştığı düşünüldüğünde Türkiye'deki öğretmen ihtiyacının 125 bin civarında olduğunu vurguladı.

Geçen eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmen sayısının 60 bin civarında olduğunu ve öğretmen açığının ücretli öğretmenler ile kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Koncuk, öğretmen atamasının zorunlu olduğunu savundu.

Atama konusunda hükümet yetkililerinin birbirinde farklı açıklamalarda bulunduğunu ileri süren Koncuk, şunları kaydetti:

"Şubat ataması bizim için hayat memat meselesidir. Öğretmenlerimizin daha fazla ağlamamasını, daha fazla öğretmenin intiharı son çare olarak görmemesini, kısacası ülkemizin pırıl pırıl gençlerinin yüzlerinin solmamasını istiyoruz. Bu noktada, atama bekleyen öğretmenlerimiz ekim, kasım ve aralık aylarında illerinde basın açıklamaları yapmalı, atama yapılması için hükümetin harekete geçmesini sağlamalıdır. Şayet şubat ayında atama yapılacağı açıklanmazsa, ocak ayında Ankara'da atama bekleyen öğretmenler ile büyük bir eylem yapacağız."

-"Düzenlemenin başörtüsü ile sınırlı tutulmasını eksikli"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer de yaptığı yazılı açıklamada, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için yıllardır verdikleri mücadelenin beklentiler doğrultusunda sonuçlandığını kaydetti.

Düzenleme sayesinde Türkiye'nin vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulduğunu belirten Özer, şu ifadeleri kullandı:

"Kamuda kılık-kıyafet düzenlemesinin başörtüsü ile sınırlı tutulmasını bir eksiklik olarak görüyoruz. Erkek kamu görevlilerinin de takım elbise, kravat, saç ve sakal gibi yasaklardan kurtarılması için mücadelemiz devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber