Acil yıkım kararı alınan okulda eğitim...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Beşiri ilçesinde 3 yıl önce İl Bayındırlık Müdürlüğü'nce acil yıkım kararı verilen Beşiri Lisesi'nde, eğitime devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, 650 öğrencinin eğitim gördüğü 2 katlı Beşiri Lisesi'nin tavan ve duvarlarında oluşan çatlaklar, velileri ve öğrencileri tedirgin ediyor.

Veliler, 7 bin nüfuslu ilçeye hizmet veren tek lisenin yıkım kararının halen uygulanmadığını belirterek, binanın bir an önce yıktırılıp yerine yenisinin yapılmasını istiyor.

Harabe durumundaki binada eğitim görmekten rahatsız olduklarını ifade eden öğrenciler, derslere adapte olamamaktan yakınıyor.

"TEKNİK RAPOR DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDECEĞİZ"

Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta içinde konuyla ilgili gerçekleştirecekleri toplantının ardından okulun boşaltılıp boşaltılmayacağı konusunda karar vereceklerini bildirdi.

Konuyla ilgili tarafların katılacağı toplantıda okulun boşaltılması yönünde karar çıkarsa okulu hemen boşaltacaklarını belirten Yalçın, şunları söyledi:

"Beşiri'de okul binası yerine geçecek bina yok. Bir yanda yıkım kararı bulunan ve tehlike arz eden okul bir yanda çocukların eğitimi var. Çocukların eğitiminin aksamaması için alternatif çözümler arıyoruz. En azından bu sezon çocukların eğitimini aksatmayacak bir formül arıyoruz." Konunun hukuki sorumluluğunun yanı sıra vicdani boyutunun da bulunduğunu vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzmanların vereceği teknik rapor sonucuna göre hareket edeceğiz.

Böyle bir durumda öğrencileri diğer okullara kaydıracağız. Bu şekilde de 45 kişilik sınıflar 65 kişiye çıkacak. Fakat 2007 yılında bu okulda eğitim yapılmayacak."

OKUL 57 YIL ÖNCE YAPILMIŞ

Ortaokul olarak 1949 yılında inşa edilen binanın 1976 yılında liseye dönüştürüldüğü ve kolonsuz olarak inşa edilen okul için 2003 yılında İl Bayındırlık Müdürlüğü elemanlarınca acil yıkım kararı verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber