Kıyı Ege için sağanak uyarısı

Kıyı Ege için yarın kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2013 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kıyı Ege için sağanak uyarısı

Kıyı Ege için, yarın kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla bölge geneline yayılması ve akşam saatlerinde etkisini artırarak Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyılarındaki ilçeleriyle, İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Bölge genelindeyse akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetlenerek güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, zaman zaman 50-70 km hıza ulaşıp, fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yağışın, perşembe gün boyu bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam edeceği öngörülüyor.

Tahmin edilen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, vatandaşların ve ilgililerin, meydana gelebilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber