Meslekten ihraç edilen savcıdan pastalı protesto

Haber Giriş : 23 Mart 2006 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'ye bağlı Yeşilhisar ilçesinin eski Cumhuriyet Savcısı İsmet Tuncer, hakkında açılan davanın 7 yıldır sonuçlanmamasını protesto etmek için İstanbul Adliyesi önünde doğum günü pastası yedi.

Adliye önüne bisikletiyle gelen Tuncer, 39. yaş günü pastasından basın mensuplarına dağıttı.

Tuncer daha sonra, Yeşilhisar'da görev yaparken ?bir hakimi rüşvet almaya teşvik ettiği? iddiasıyla hakkında dava açılması üzerine, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevine son verildiğini anlattı.

Hakimler Yasası'nın 95. maddesine göre bir savcıya karşı açılan davanın 3 ayda sonuçlandırılmasının öngörüldüğünü söyleyen Tuncer, ?Bunun yanında her sanığın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne göre davasının makul bir sürede görülmesini isteme yetkisi vardır. Mevzuat bu olmasına rağmen davam 7 yıldır sonuçlandırılamıyor. Dava sonuçlanmadığı için de hukuk fakültesi diplomamla hakimlik, savcılık, noterlik gibi hiçbir meslekten ekmek yiyemiyorum? diye konuştu.

Tuncer, bu durumu protesto için daha önce İstanbul'dan Kayseri'ye 2 kez bisikletle gittiğini ifade ederek, ?Bisiklet dünyanın en yavaş ulaşım aracı. Yaşadığım yer İstanbul'dan, yargılandığım yer Kayseri'ye adalet yolculuğuna çıkıyorum. Sanırım yetişirim? dedi.

İsmet Tuncer, daha sonra 3 Nisan'da Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın duruşmasına katılmak için bisikletiyle yola çıktı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber