Emekli Vali Mustafa Demirel hayatını kaybetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2006 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir tedavi gören ve bugün hayatını kaybeden emekli Vali Mustafa Demirel'in cenazesi, Ankara'da toprağa verildi.

Sinop Valiliği, İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve Merkez Valisi olarak Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev yapan ve 1 Ekim 2005'te emekli olan Mustafa Demirel (65) için bugün İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Demirel'in okul arkadaşı Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in de katıldığı törenin ardından, Mustafa Demirel'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakip, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kadirli'de 1 Ekim 1940 yılında doğan Demirel, 1963 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

24 Ağustos 1963'de kaymakam adayı olarak Adana Valiliği'nde göreve başlayan Demirel, sırasıyla Konya Valiliği'nde kaymakam adayı, Kahramanmaraş Türkoğlu Kaymakamlığı, Ankara Haymana Kaymakamlığı, Kırıkkale Delice Kaymakamlığı, Afyon İhsaniye Kaymakamlığı, Mardin Gercüş Kaymakamlığı, Bursa Orhangazi Kaymakamlığı ve Kütahya Simav Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

15 Ağustos 1983-3 Şubat 1984 arasında Sinop Valisi olarak görev yapan Demirel, iki defa Merkez Valisi olarak Özel Kalem Müdürlüğü'nde görev aldı. İller İdaresi Genel Müdürlüğü de yapan Demirel, 1 Ekim 2005'te emekli oldu. Kaymakamlık yaptığı dönemlerde 5 takdirname ile ödüllendirilen Demirel, yakalandığı hastalık nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber