Yüzbaşıyı ordudan atın

Haber Giriş : 30 Mart 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Sauna çetesi" bağlantılı "gizlilik" kararı verilen ve basına kapalı sürecek davanın ilk duruşmasında, "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri açıklama" suçundan yargılanan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda (ÖKK) görevli yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'a şok bir talep geldi.

Askeri Savcı kıdemli Albay Saim Öztürk, Bozkır'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarılmasını istedi. İddianamede, sanıklar hakkında 6 yıl 6 aydan 14.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen sauna çetesine yönelik "Küre Operasyonu" kapsamında tutuklanan Yüzbaşı Bozkır ile ondan ÖKK ile ilgili gizli bilgileri içeren CD'leri aldığı iddia edilen özel güvenlik şirketi sahibi Mustafa Aksoy'un, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanmalarına dün başlandı. Savcı, Bozkır'ın "Gayri nizami harp" eğitimi sırasında verilen çalışma ve eğitim bilgilerine ilişkin devletin gizli kalması gereken bilgilerini içeren CD'leri kopyalayıp Mustafa Aksoy'a verdiğini iddia etti. Savcı, Bozkır'ın, "Devletin gizli belgelerini dışarı sızdırmaktan", Aksoy'un ise suça "azmettirmekten" cezalandırılmasını istedi.

Bozkır, 68 adet CD'yi Kasım Zengin'e de Aksoy'a da vermediğini, Zengin'in faaliyetlerine katılmadığını ve gayri nizamı harp eğitimi yaptırmadığını öne sürdü. Mahkeme, duruşmaların kapalı yapılmasına ve yayın yasağı konulmasına karar verdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber