Sekreter eşinin, kendisini Belediye Başkanı ile aldattığını öne sürdü

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFYONKARAHİSAR'ın Çay Belediye Başkanı AKP'li Ali Yakut'un, evli ve bir çocuk annesi sekreteri F.K. ile aşk yaşadığı iddiaları ilçeyi karıştırdı. Evli ve iki çocuk babası 45 yaşındaki Başkan Yakut'un, sekreteri 29 yaşındaki F.K.'yı makam aracıyla defalarca Ankara'ya götürdüğü iddiaları üzerine Afyonkarahisar Valiliği soruşturma başlattı. İnşaat işçisi 31 yaşındaki Ümmet K. ise kendisini aldatmakla suçladığı eşi ile belediye başkanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ümmet K. dilekçesinde, ?8 yıllık evliyiz. Bugüne kadar bana ne şapka, ne de atkı ördü. Ama, Başkan'a örüp gizlice hediye etti'' ifadesini kullandı.

Afyonkarahisar'a 45 kilometre uzaklıktaki 18 bin 137 nüfuslu Çay İlçesi'nin Belediye Başkanı Ali Yakut'un, aşk yaşadığı sekreteri F.K.'yı, kalp hastası olduğu İbni Sina Hastanesi'nde muayene ettireceğini söyleyerek makam aracı ile defalarca Ankaraya götürdüğüne ilişkin, İçişleri Bakanlığı'na isimsiz ihbar mektubu gönderildi. Bunun üzerine Afyonkarahisar Valiliği, makam otomobilinin amacı dışında kullanılıp kullanılmadığının saptanması için soruşturma başlattı ve 3 müfettiş görevlendirdi.
Çay İlçesi, bu aşk dedikodusu ile çalkalanırken, F.K. da eşi Ümmet K.'dan boşanmak için dava açtı. Belediye Başkanı Ali Yakut'un, sekreteri F.K.'yı huzurevinde görevlendirmesi de ilçede herkesin konuştuğu aşk yaşadıkları iddialarını sona erdirmedi.

SAVCILIĞA BAŞVURDU
Sekreter F.K.'nın eşi, inşaat işçisi Ümmet K. da konuşulanlardan rahatsız olunca harekete geçti. Ümmet K., eşinin kendisini aldattığı iddiasıyla hem F.K., hem de Başkan Yakut hakkında Çay Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçeyle başvurup şikayetçi oldu.
Ümmet K. dilekçesinde 8 yıl önce F.K. ile kaçarak evlendiklerini, ilköğretim okulu öğrencisi 7 yaşında bir kızları bulunduğunu belirterek, ?Eşim bugüne kadar bana ne şapka ne de atkı ördü. Ama, Başkan Yakut'a örüp gizlice hediye etti'' dedi.
Aldatıldığını öne süren Ümmet K., 4 yıl önce eşiyle birlikte mevsimlik işçi olarak Çay Belediyesi'ne işe girdiklerini belirterek, ?Daha sonra ben işten çıkarıldım, eşim F. ise çalışmaya devam etti. Başkan Ali Yakut, kalp rahatsızlığı olan eşimi birkaç kez Ankara'ya hastaneye götürdü. Bu gidişlerinde ona kıyafet ve parfümler satın aldı. Otomobilde yer olmadığını söyleyerek beni hiç götürmediler'' dedi.
Başkan Yakut'un üzerine kayıtlı cep telefonunu bir yıldır eşinin kullandığını, eşinin Başkan Yakut'tan ?borç' adı altında 3 bin YTL aldığını da öne süren Ümmet K., ayda 300 YTL ücret alan eşinin bunu nasıl ödeyeceğini bilmediğini belirtti.

BELEDİYE ARAÇLARI EŞYA TAŞIDI
Eşinin 11 şubat günü kızını da yanına alarak evi terk ettiğini, 2 gün sonra öğle saatlerinde eve geldiğinde tüm eşyanın belediye işçileri ve zabıtaları tarafından belediye aracına yüklendiğini gördüğünü belirten Ümmet K., ?Belediyeye ait resmi plakalı traktör ve işçileri mesai saatleri içinde nasıl özel bir iş yapabilir? Eşyanın götürülmesini engelleyemedim'' diye konuştu.
Ümmet K., bu gelişmelerin ardından eşi F.K.'nın mahkemeye başvurarak boşanma davası açtığını söyledi.

BAŞKAN: KOMPLO
Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışırken istifa edip AKP'den Çay belediye Başkanı seçilen evli ve 2 çocuk babası Ali Yakut ise suçlamalar karşısında şunları söyledi:
?Göreve geldiğimde F.K. makam sekreteriydi. Görevden almadım çünkü çalışmaya ihtiyacı vardı. Eşinden boşanıyor. Ancak kocasının suçlamalarını kabul etmem mümkün değil. Kendisini tedavi ettirdiğim doğrudur. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Kız çaresizdi ve tedavi olması gerekiyordu. Kocasının bizimle Ankara'ya gelmesini F. istemedi. Adam evine hiç bakmıyormuş, dengesiz bir insan. Ama F.'nin ağabeyi yanımızdaydı, yalnız değildik. Beni yıpratmak için düzenlenen bir komployla karşı karşıyayım ama aklanacağım.'' Eşinden ayrı yaşamaya başlayan F.K. ise boşanma davası açtığını belirterek, ?Ailevi sorunlarım kimseyi ilgilendirmez. Konuşmak istemiyorum. Görevimin başındayım. Hayat devam ediyor'' dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber