İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve Sağlık Bakanlığı`na devredilen, kamuya ait ilk ağız ve diş sağlığı hastanesi hizmete başladı.

Haber Giriş : 06 Ocak 2004 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve Sağlık Bakanlığı`na devredilen, kamuya ait ilk ağız ve diş sağlığı hastanesi hizmete başladı.

İstanbul Sağlık Müdürü ve aynı zamanda hastanenin başhekimi olan Prof. Dr. Erman Tuncer, yaptığı açıklamada, Okmeydanı`ndaki hastanenin ileride bir eğitim hastanesi olacağını ve bu konudaki hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.

Ankara ve İzmir`de de bu tür diş hastanesi bulunduğunu hatırlatan Tuncer, buranın İstanbul`da kamuya ait tek örnek olduğunu ifade etti.

Hastanenin ileride tıpkı bir bir dişhekimliği fakültesi gibi hizmet vereceğini anlatan Tuncer, şunları söyledi:

``Üniversitelerde sosyal güvenliğe sahip olanlardan sadece memur ve emekli hastalara bakılıyor. Oysa burada bunlara ilaveten Bağ-Kur ve yeşil kartlılara da bakılacak. SSK hastalarının da protez hariç bütün tedavileri yapılacak. Yani sosyal güvenliği olanlar buradan rahatlıkla yararlanabilecek.``

Tuncer, hastanede ileride 24 saat acil hizmet, ayrıca mesai saatleri dışında da normal hizmet vermeyi planladıklarını dile getirdi.

Henüz resmi açılışı yapılmayan hastanede ileride bir de yataklı servis kurmayı düşündüklerini ve bunun fizibilite çalışmasının sürdüğünü anlatan Tuncer, burada şu an şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin diş hekimi kadrosunun çalıştığını, İstanbul`a gelen tayinlerle bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Okmeydanı Diş ve Ağız Hastalıkları Hastanesi`nde halen diş çekimi, cerrahi müdahale, dolgu ve kanal tedavisi, protez, diş eti hastalıkları ve diş şekil bozuklukları alanında 45 ünite hasta kabul ediyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber