YÖK, bir rektörü daha görevden aldı.

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi rektörlüğü görevine son veren YÖK, aynı şekilde bir rektörü daha görevden aldı. YÖK, Maltepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nin, Rektör Prof. Dr. Aytekin Berkman'ın iş sözleşmesinin fesih işlemine dün onay verdi. Berkman, soruşturma açılmadan ve savunmasına başvurulmadan görevden alındı.

Mütevelli Heyeti'nin hakkında yaptığı işlemin 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası'na aykırı olduğunu savunarak, YÖK'ten "mevzuatın uygulanmasını" talep eden Berkman'ın başvurusu, dün toplanan Genel Kurul'da ele alındı. Çok sayıda üyenin, "Bir rektör Mütevelli Heyeti'nce görevden böyle alınamaz. Soruşturma yapılmalı, savunması alınmalı" karşı görüşüne rağmen, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, onay verilmesi yönündeki ısrarlı tutumu, Genel Kurul'u karıştırdı.

YA O YA BEN Üyelere, "Kararı Mütevelli Heyeti almış. Bizimle alakası yok. Birşey yapamayız" iddiasında bulunan Teziç'in, tartışmaların artması üzerine "Kararı ben yokken alın" diyerek salonu terkettiği bildirildi. Teziç'in, çıkarken "Ya o, ya ben" diyerek rest çektiği de öğrenildi.

YÖK Genel Kurulu, Alemdaroğlu'nu da, soruşturma açmadan ve savunmasını almadan Denetleme Kurulu raporlarını dayanak göstererek görevden almış, karara, altı üye "Denetleme Kurulu'nun inceleme raporu yeterli değil. Soruşturma açarak, savunma hakkı verilmeli" şerhi koyarak ret oyu vermişti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber