YÖK eylemcilerine hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl yapılan olaylı YÖK eyleminde yasadışı örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla yakalanan şahıslardan 3'ü ikişer yıl altışar ay hapis cezasına, 5'i de 1'er yıl sekizer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl yapılan olaylı YÖK eyleminde yasadışı örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla Tunay Cengiz, Nurten Karataş, Özgür Kımızoğlu, Gökhan Akyol, Levent Çakır, Yakup Söylemez, Murat Yıldırım, Bahattin Aslan'ın yargılandığı davada karar çıktı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, sanıklardan Cengiz ve Karataş ile sanık avukatları katıldı. Avukat Kazım Genç, Terörle Mücadele (TEM) Yasası'nda değişiklik yapılacağını belirterek bu yasa teklifinin sonucunun beklenmesini istedi. Bu konuda görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, dosyanın tamamlandığını, yasanın ise ne zaman yürürlüğe gireceğinin belli olmadığını belirterek, bu talebin reddini istedi.

Bu konuda ara kararını açıklayan mahkeme, 3713 sayılı yasada yapılacak değişikliğin ne zaman yapılacağının belli olmadığından yasal değişikliğin beklenmesi talebinin reddine karar verdi. Sanıklar ve sanık avukatları esas hakkında yaptıkları savunmada mahkemeden beraat kararı vermesini istedi. Son sözleri sorulan sanıklar beraat taleplerini yineledi. Kararı açıklayan mahkeme, Akyol, Yıldırım ve Karataş'ı terör ve şiddet eylemlerine başvurmayı teşvik edecek şekilde propaganda suçundan eylemlerine uyan 3713 sayılı TEM Yasası'nın 4963 Sayılı Yasa ile değiştirilen 7/2 maddesi uyarınca önce 3'er yıl hapis ve 800 YTL adli para cezası verdi. Sanıkların duruşmalardaki hal ve tavırlarını dikkate alan mahkeme, verilen cezada altıda bir oranında indirim yaparak sanıkları 2'şer yıl altışar ay hapis ve 666'şar YTL adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, Kırmızıoğlu, Söylemez, Aslan, Cengiz ve Çakır'a yine aynı suçtan önce 2'şer yıl hapis ve 700 YTL adli para cezası verdi. İyi hal indirimi yapan mahkeme, daha sonra sanıkları 1'er yıl sekizer ay hapis ve 583 YTL adli para cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber