538 köy yolu ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı'da 462, Iğdır'da 50, Ardahan'da 26 ve Kars'ta köye ulaşım sağlanamıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2013 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
538 köy yolu ulaşıma kapandı

Ağrı'da dün akşam saatlerinden itibaren yağmaya devam eden kardan dolayı 462 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler köy yollarını açmak için çalışma başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, ildeki 562 köyden 100'ünün yolunun açık olduğu, 462 köy yolunun ise ulaşıma kapalı olduğu kaydedildi. Kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtildi.

- Ardahan

Yoğun kar yağışı Ardahan'da da hayatı olumsuz etkiliyor. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. İl genelinde ulaşıma kapanan 26 köy yolunun açılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

- Iğdır

Iğdır'da da ulaşıma kapanan 50 köy yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

- Kars

Kars'ta ise dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı yüzünden 22 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Ekiplerin, kapanan köy yollarını açmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber