Erdoğan son adayı da açıkladı

Başbakan Erdoğan AK Parti İl Başkanlığı'nın onuruna verdiği yemekte konuştu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin başkan adayını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2013 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan son adayı da açıkladı

Erdoğan, yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart'ın Antalya için bir milat olacağını söyleyerek, "29 Mart akşamına kadar Antalya'da bize uyumak yok" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda da ''Antalya'ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini iyi bilen...'' sözleriyle Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel olduğunu açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Antalya'da yeni bir dönemin kapılarını bu akşam aralıyoruz. İzmir'de açıkladığımız 12 il başkan adaylarımızla birlikte geriye sadece Antalya adayımız kaldı.

Antalya 11 yıllık iktidarımız döneminde her zaman göz bebeğimiz oldu, yapılan yatırımların tutarı 13 milyar liraya ulaştı.

'FETRET DÖNEMİ YAŞANIYOR'

Antalya 5 yıldır fetret dönemi yaşıyor. Antalya kamu yatırımlarını bolca alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini yaşayamıyor.

Antalya'ya rant kapısı olarak bakanlar Antalya'ya yazık ediyor. Antalya ruhu ile örtüşmeyen zihniyetleri hak etmiyor. 30 Mart Antalya için yeni bir milat olacak.

Antalya yeni bir başlangıç yapacak. AK Parti olarak Antalya'yı farklı bir şekilde kucaklayacağız. Antalya'yı eser, hizmet, ufuk ve vizyon ile buluşturacağız. Bunun için çok çalışacağız.

'UYUMAK YOK'

Antalya'da bizi çok yoğun 3.5 ay bekliyor. 29 Mart akşamına kadar Antalya'da bize uyumak yok, gevşemek yok. Kavga, münakaşa, çekişme yok.

Antalya'da her vatandaşımıza ulaşacağız. Devam eden projelerimizi göstereceğiz. Nasıl bir hizmet aşkıyla çalıştığımızı anlatacağız. Terör meselesinde diğer partiler farklı farklı kara propagandalar yaptılar.

Son 1 yıldır yeni şehitler gelmiyor. Anneler yavrularını yitirmiyor. İstikrar sayesinde Antalya'ya akın akın turist geliyor. Esnaf ve turizimci huzurlu. Barış sürecini sürdürürken hiçbir şeyden taviz vermedik.

'BAYRAKTAN UTANDILAR'

CHP Antalya'da istismar ettiği bayrağı, Hakkari'de sallayamadı, orada anlaşma başkaydı. Ama biz 81 vilayette şanlı bayrağımızı göğsümüzü gere gere sallandırdık. Bayraktan utandılar. İzmir'de, Antalya'da bayrak sallamak kolay. Sivas'ın ötesine zor gittiler.

Ulusalcıyız diyorlar, Türkiye'yi bütün olarak kucaklayamıyorlar. Sloganlarla siyaset yapılmaz, biz iş hizmet üretiyoruz. Ortaya eser koyuyoruz.

'GÖNÜL DİLİNİ KULLANACAĞIZ'

Diğer partiler Antalya'da istismarın dilini kullanacak, biz gönül dilini kullanacağız. Onlar olmayandan bahsedecek, biz yaptıklarımızla yapacaklarımızla konuşacağız. Antalya'nın talihi önce Allah'ın sonra sizin elinizdedir.

Antalya'da çirkin betonlaşma ve kaçak yapılaşmaya son vermemiz gerekiyor. Artık Antalya'da köylerden de büyükşehir belediyesi sorumlu, suyu kesilen köye suyu büyükşehir belediyesi götürecek.

Büyükşehir belediyeleri kanununa ana muhalefet partisi karşı çıktı, Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. En ücra köydeki hizmete büyükşehir belediyesi ulaşacak. Türkiye değişim dönüşümün bu yasayla gerçekleştiriyor.

İSTANBUL ÖRNEĞİ

Ama bunu CHP ve MHP'nin anlaması mümkün değil, onlar belediyecilik nedir bilmezler. Biz bu işin içinden geldik. Biz İstanbul'a geldiğimizde hava kirliliği vardı, susuzlul varı, çöpler vardı.

Şimdi susuzluk var mı, çöp meselesinde en ufak sıkıntı yaşanıyor mu? Antalya'da da işler ağır ilerliyor. Sadece yol kaldırım yapmakla kalmayacaksınız, gönül yollarını da birleştireceksiniz.

Arkadaşlarımız Antalya'yı birlik ruhuyla ayağa kaldıracaklar. CHP, MHP ve BDP'ye gönül vermiş insanlara da ulaşacaksınız. Bizi yanlış tanıyan insanlarla konuşacaksınız. Antalya'ya CHP'nin geçek yüzünü göstereceksiniz.

Biz kalkınma ajanslarını kurdurduğumuzda CHP önce engelledi, sonra hani bizim kalkınma ajanslarımız diye bağırmaya başladılar. Biz Antalya'yı karşılıksız seviyoruz. Ülkemiz sessiz bir devrim gerçekleştirdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber