Balıkesir çevre yönetimi olağanüstü toplandı

Kısa adı BAÇEYÖB olan Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği olağanüstü toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2013 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir çevre yönetimi olağanüstü toplandı

Kısa adı BAÇEYÖB olan Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği olağanüstü toplandı. BAÇEYÖB'ün olağanüstü meclis toplantısında Güney Marmara ile Körfez ve Bandırma Entegre Katı Atık Projelerinin Birlik tarafından devralındı.

BAÇEYÖB olağanüstü meclis toplantısı Birliin başkanı da olan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un başkanlığında yapıldı. Balıkesir Belediye Meclis Salonundaki toplantıya, Birlik Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, Birliğe bağlı ilçe ve belde belediye başkanları ile bazı belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda katılımcılara proje inşaatı çalışmaları hakkında görsel sunum eşliğinde bilgi verildi. Sunumun ardından geçilen gündem görüşmelerinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından BAÇEYÖB'e yapılan resmi teklif üzerine Güney Marmara Entegre Katı Atık Projesi, Körfez Entegre Katı Atık Projesi ve Bandırma Entegre Su Projeleri Birliği'nin BAÇEYÖB tarafından devralınması, Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında yapımı devam eden Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Geri Dönüşüm tesislerinin BAÇEYÖB'e devri yapıldıktan sonra işletmeye alınması maddeleri görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

ALMANYA'DAN GELEN 'KARDEŞ BİRLİK TEKLİFİ' BAKANLIĞA SUNULACAK

Toplantının son gündem maddesinde ise Almanya'nın Rendsburg-Eckernförde şehrinde katı atıkların bertarafı üzerine faaliyet gösteren Abfallwirtschaftsgesellschaft Rendburg Eckernförde (AWR) isimli birlik ile Kardeş Birlik ilişkisi kurulması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan Başkan Yardımcısı ve Birlik Müdürü Ali Öztozlu, kardeş birlik teklifinin Almanya'dan geldiğini, Birlik olarak bu teklifi Bakanlığa ileteceklerini ve Bakanlığın uygun gördüğü takdirde kardeş birlik ilişkilerinin kurulacağını belirtti. Olağanüstü meclis toplantısı, Kardeş Birlik kurulması ile ilgili son gündem maddesinin oylanmasının ardından sona erdi. Toplantının sonunda BAÇEYÖB Başkanı ve yönetim kurulu toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber