CTE personel memnuniyet anketi

‘Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi’ Eşleştirme Projesi Personel Memnuniyet Anketi 2013

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CTE personel memnuniyet anketi

Genel Müdürlüğümüz ile İngiltere ve Portekiz Adalet Bakanlıkları arasında ortaklaşa yürütülen "Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi" Eşleştirme Projesi kapsamında oluşturulan ilk personel memnuniyet anket çalışmasına olan katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Ceza İnfaz Kurumlarında İnfaz Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi, personelimizin Avrupa standartları doğrultusunda çalışmasını sağlayacak tam anlamıyla işlevsel bir sistem dahil olmak üzere; iyi tanımlanmış, standart hale getirilmiş ve yapılandırılmış bir infaz hizmeti geliştirmek amacını taşımaktadır.

Proje kapsamında oldukça kapsamlı ve yoğun emek verilmiş bir çalışmanın ürünü olan Personel Memnuniyet Anketinin elektronik ortama taşınması aşamasından sonra yaklaşık 17.000 personelimizin anketleri cevaplandırarak sürece katkıda bulunmalarından memnuniyet duymaktayım. Ankete, personelimizin yaklaşık % 41'i katılmıştır.

Personel Memnuniyet Anketi sonuçları incelendiğinde, memnuniyet düzeyinin, beklentilerin aksine oldukça yüksek çıktığı görülmüştür. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz anket çalışmasını daha küçük bir personel grubumuza yeniden uygulamıştır. Bu çalışma sonuçları incelendiğinde, memnuniyet düzeyinin ilk çalışmaya göre oldukça düşük çıktığı görülmüştür. Her iki ankette de aynı sorular sorulmasına rağmen sonuçların farklı çıkmış olmasının, ilk ankette personelimizin sicil numaralarını kullanmış olmalarından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Personel Memnuniyet Anketlerinin uygulanmasından sonra Ankara, Kahramanmaraş, Erzurum, İzmir ve İstanbul olmak üzere beş şehirde odak grubu çalışmaları yürütülmüş ve 1500 kadar personelle yüz yüze görüşülmüştür. Bu çalışmalarda personelin hem memnuniyet durumu hem de en önemli sorunları araştırılmıştır. Örneğin, infaz koruma memurlarının eğitimleri olmadığı halde sağlık hizmetleri alanında görev yapmaları, ihtiyaç duydukları halde özel bir eğitim almadan terör mahkumları ve tehlikeli suçlularla çalışmaları ve çalışma ortamlarında yeterli psikolojik destek ya da danışmanlık hizmeti alamamaları gibi pek çok sorun tespit edilmiştir. Dolayısıyla odak grup çalışmaları da personelimizin memnuniyet düzeyinin düşük olduğunu teyit etmiştir.

Daha sonra tekrar yapılması planlanan personel memnuniyet anketlerinde personelimizin hiçbir çekince duymadan, güvenle yanıt verebilmeleri ve katılımın artması için gerekli tedbirler Genel Müdürlüğümüz tarafından alınacaktır. Bununla birlikte bu anket ve benzeri çalışmaların sonuçlarına dayanarak geliştirilecek politika ve uygulamaların sizlerin ihtiyaçlarına uygun olabilmesi için sizlerden daha gerçekçi ve yüksek katılım sağlamanızı temenni etmekteyim.

Saygılarımla,

GENEL MÜDÜR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber